TÁJKERÉKPÁR

2019.06.30. 17:22

Tájkerékpározásban arany az egriek korábbi tájfutó bajnokának

Az első és a második hajdani szövetségi kapitánya a dobogó harmadik fokán.

B. Cs.

Honfi Gábor Kiss Zoltán és Deseő László között Beküldött fotó

Honfi Gábortól akadt a bajnoki címre két esélyesebb induló, mégis az EVSI-Egri Spartacus SE korábbi válogatottjának, a többszörös tájfutó bajnoknak sikerült megnyernie a Tájkerékpár Országos Bajnokság Sprint versenyszámát. A Nógrádverőce melletti Börzsönyliget meredek lejtőin sziklákkal és köves ösvényekkel nehezített, 200 méter negatív szintkülönbségű pályán az indulók ügyességét és bátorságát is próbára tették a pályakitűzők.

Honfi Gábor Kiss Zoltán és Deseő László között Beküldött fotó

Honfi Gábornak mindössze 37 másodperccel sikerült megelőznie a korábbi évek maratonfutó bajnokát, Kiss Zoltánt, aki szeniorként a kerékpár nyergét választotta az atlétikában elért sikerei után. Érdekesség, hogy a hajdani két válogatott tájfutó-maratonfutó mögött a szeniorok F60-as kategóriájának dobogójára Deseő László állhatott fel bronzérmesként, aki évekig szövetségi kapitánya volt Honfinak és Kissnek.

Megyénkbeli vonatkozású helyezés még, hogy a legjobb felnőtt férfiak között, az F21 Elit kategóriában a 10. helyen tekert a célba a jelenleg a Diósgyőri TC színeiben versenyző Szundi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában