VÍZILABDA

2019.07.29. 13:30

A válogatott csapatvezetője szerint a ZF fiatalja sokra viheti

Egri irányító és játékos az U15-ös Eb-t nyert gárdánál.

B. Cs.

Egriek a fedélzeten. Kovács Cs. Tamás és Tymcyna Máté Beküldött fotó

Az egri Kovács Cs. Tamás csapatvezetőként, Tymcyna Máté pedig játékosként volt részese a magyar U15-ös fiúválogatott Európa-bajnoki címének. A korosztály számára első alkalommal kiírt, Bulgáriában rendezett kontinensbajnokságon öt győzelemen kívül csupán egy vereség szerepelt a mieink neve mellett. A vízilabdázás történetének első U15-ös Eb-jén elhódított aranyérmet így élte meg és értékelte Kovács Cs. Tamás.

– Mint nemzetközi játékvezető láttam először ezt a csapatot a tavasszal együtt egy rangos felkészülési tornán Becsejen, ahol második helyen zártak a fiatalok – fogalmazott Kovács Cs. Tamás. – A nyár elején zajlott felkészülésen során elért eredményekkel már egyértelműen jelezte a csapat, hogy az Eb egyik nagy esélyesének tekinthető. Számomra nagy megtiszteltetésnek számított, amikor a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, Vári Attila felkért a csapatvezetői teendők ellátására. Napról-napra, meccsről-meccsre állt össze a csapat edzőként Vincze Balázs, Derekas Szilárd és Kiss Csaba fáradhatatlan munkájának köszönhetően. Ennek az eredménye volt a döntőben nyújtott játék, a magyar vízilabda iskolájához méltó, magabiztos győzelem. Jó érzés volt magyarnak lenni Burgaszban az elmúlt napokban. Köszönöm a stábnak és fiúknak a fantasztikus élményt!

Egriek a fedélzeten. Kovács Cs. Tamás és Tymcyna Máté. Beküldött fotó

A játékosként az OB I/B-s Eszterházy SC csapatát erősítő Kovács szólt arról is, hogy Tymcyna Máté a válogatott egyik meghatározó vezéregyéniségének számított az Európa-bajnokságon.

– Petrovai Márton játékosa megmutatta, milyen kiváló munka folyik az egri utánpótlás-nevelésben. Fontos gólok, labdaszerzések, gólpasszok, kiváló védekezés: ez jellemezte Mátét! Alázatos embert ismertem meg benne, aki még sokra viheti – zárta szavait Kovács Cs. Tamás.

A témában korábban ITT írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában