LABDARÚGÁS

2019.07.22. 20:00

Egerszalók: NB II-es gólvadász és stabil NB III-as játékosok a keretben

Két támadó, Érsek Martin és Danó Zsolt távozott a megyei I-es gárdától.

Bódi Csaba

Kaszás Norbert és Busai Barna szalóki színekben is éremre vágyik Fotó: Czímer Tamás

Fotó: Czimer Tamas

Horváth Tamás helyére Sivák Sándor érkezett nyáron edzőként az Egerszalók SE csapatához. A 44 éves tréner az előző idényt Bogácson töltötte, ahol játékos-edzőként a 10. helyen végzett a gárdával a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban. Amikor megkeresték a szalókiak, kicsit tétovázott a tréner, ám később gyorsan egyértelmű döntést hozott.

– Bizonytalan voltam az első érdeklődést követően, nem tudtam, váltsak-e Borsodból Hevesbe, vagy sem – emlékezett Sivák Sándor. – A szalóki látogatás és a vezetőkkel történt megbeszélés teljesen meggyőzött arról, hogy elfogadom az ajánlatot, mert amit felvázoltak elém, az nagyon előremutatónak tűnt. Remélem, tudjuk teljesíteni az elvárásokat, amelyek a dobogós hely elérésére vonatkoznak. Az igazolások ennek érdekében történtek, és noha még nem végleges a keret, bízom benne, hogy akik érkeztek, azokkal képesek leszünk elérni a célt.

Sivák Sándor biztató jövőképet lát maga előtt a szalókiaknál Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról már írtunk, a legjelentősebb erősítést az NB II-es Mosonmagyaróvártól jött Szabó Viktor megszerzése jelenti, de a Busai Barna, Kaszás Norbert és Nagy Péter alkotta egri trió megszerzése is komoly fegyverténynek számít. A kilenc érkező közül hárman Bogácsról követték Sivák Sándort, de Kovács Bence (Bükkzsérc) és Sramkó Ronáld (DVTK) is Borsodból ingázik.

– Érsek Martin és Danó Zsolt maga döntött a távozás mellett, nem mi váltunk meg tőlük, és várhatóan lesznek még búcsúzók – tette hozzá az edző. – Mivel sok változás történt a keretben, örülök, hogy csak augusztus 24-én kezdődik a bajnokság, mert így több időnk nyílik a csapat összekovácsolására. Szeretnék ütőképes gárdát kialakítani, ami egy hosszabb folyamat, hiszen több helyről érkeztek a labdarúgók, de bízom benne, hogy a heti három edzés és a gyakorlómeccsek során úgy fizikálisan, mint mentálisan sikerül egységes társaságot kialakítani.

A felkészülést július 15-én kezdett szalókiak a Véber György vezette Bp. Vízmű SE vendégeként játszották első mérkőzésüket, amelyen 2–0-s vereséget szenvedtek. Folytatásként július 27-én az MVSC, augusztus 3-án pedig az Edelény vendége lesz a gárda, majd pedig a Magyar Kupa megyei selejtezője kínál próbatételt.

Sivák Sándor az egerszalóki szerepvállalással egyidejűleg a Mezőkövesd-Zsóry FC alkalmazottjaként immár nem az U19-es és U21-es gárda edzője, hanem az ovifoci program felelőse. Ez a tisztség délelőtti elfoglaltságot jelent, vagyis nem ütközik a szalóki edzősködéssel.

Maklári múlt

Sivák Sándor 2012 tavaszán Kovács Zsoltot váltotta a Maklári SE kispadján. Játékos-edzőként irányítva előbb a nyolcadik, majd tizedik helyen zárt a gárda. Utódjaként 2013 nyarán Nagy Endre kapott megbízást.

Kaszás Norbert és Busai Barna szalóki színekben is éremre vágyik Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Nyári játékosmozgás a szalókiaknál (július 22-i állapot)

ÉRKEZTEK

Szabó Viktor (Mosonmagyaróvár)

Busai Barna (Eger SE)

Kaszás Norbert (Eger SE)

Nagy Péter (Eger SE)

Kovács Bence (Bükkzsérc)

Sramkó Ronáld (DVTK)

Lukács Marcell (Bogács)

Varga Kristóf (Bogács)

Oláh Krisztofer (Bogács)

TÁVOZTAK

Érsek Martin (Pétervására)

Danó Zsolt (Marshall-ASE)

Tizenhét éve NB III-as bronz csillogott

Az Egerszalók SE csapata legutóbb as 2014/2015-ös idényben végzett a megyei I. osztály dobogóján. Négy évvel ezelőtt ezüstérmet szerzett a gárda, azt megelőzően pedig 2014-ben és 2013-ban is harmadikként zárt az együttes. Az elmúlt húsz esztendő legjobb helyezése a 2001/2002-es szezonhoz fűződik, amikor az NB III. Mátra-csoportjának bronzérmeseként ünnepelhettek a klubnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában