STRANDLABDARÚGÁS

2019.07.16. 16:18

Európa elitjében a magyar fiatalok

A magyar U21-es válogatott és a GYAK U17-es csapata is bronzérmesként zárt.

S. K.

Bartha Balázsék (4) látványos csatákat vívtak a kissé nedves homokon Fotó: MSMN

Fotó: Barbara Gabriella

A rendes játékidőt tekintve egyetlen mérkőzésen sem szenvedett vereséget a magyar U21-es válogatott a Lupa Beachen rendezett Talent Cup nevet viselő tornán.

A Talent Cup mérkőzései mellett az U17-es országos döntőt, illetve a moszkvai világbajnoki selejtezőre készülő magyar felnőttválogatott edzését is megtekinthették mindazok, akik az elmúlt hétvégén kilátogattak a Lupa Beachre.

A Talent Cup az U21-es válogatottak legnagyobb európai megmérettetésének számít, a szakágban ugyanis egyelőre nincsenek korosztályos világ- és Európa-bajnokságok. A szövetségi edzőként Berkes László és Fekete Viktor által felkészített együttes a spanyolok és a lengyek mögött, a cseheket megelőzve zárt bronzérmesként. A magyar együttesben Izsvák Ádám, Bencsik Gergő és Bartha Balázs személyében három Energia SC-játékos is helyet kapott.

A legdrámaibb összecsapásokat alighanem a magyar gárda produkálta, elvégre Lengyelországtól hosszabbítás után 4–3-ra, a strandfoci fellegvárának számító spanyoloktól pedig csak büntetőkkel kapott ki.

Bartha Balázsék (4) látványos csatákat vívtak a kissé nedves homokon Fotó: MSMN

Az U17-es országos bajnokság a Városgazda UP Akadémia győzelmével zárult. A harmadik helyet a Bonyhád mögött végző Gyöngyösi AK csapata szerezte meg. Márkus Marcell személyében a mátraajai gárda adta a bajnokság gólkirályát. – Hat remekül felkészített együttes csapott össze, a mezőnyben több olyan egyesülettel, amelyek kimondottan a futsal és strandfoci képzést helyezik előtérbe – fogalmazott a gyöngyösiek edzője, Nagy-György Gábor. – Az U17-es csapatunk ezzel a nagypályás küzdelmek során szerzett bronzérem mellé a strandlabdarúgó bajnokságban is harmadikként zárt. Kiélezett csatákat láthatott a közönség, szinte minden mérkőzésen egygólos győzelmek születtek. Gratulálok minden pályára lépett játékosnak, a kiváló helytállásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában