ÚSZÁS

2019.07.02. 09:05

Három egri tör a dobogóra a junior Európa-bajnokságon

Tíz érmet vetít előre a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

B. Cs.

Az Egri Úszó Klub legjobbjai több fronton képviselik az egyesületet Fotó: Egri ÚK

Békési Eszter, Pap Bálint és Szabados Bence képviseli az Egri Úszó Klubot az oroszországi Kazanyban a szerdán kezdődő Európa-bajnokságon. A kontinensviadal reggel az előfutamokkal indul.

– Az előzetes rajtlistákat látva tartom, hogy ez a társaság képes lesz tíz érmet szerezni, és ezek között lesznek meglepetések is. Mindenki egészséges, a szervezés remek, az uszoda minden igényt kielégít, vagyis várjuk már a szerdai startot – jelentette ki a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Petrov Iván az utanpotlassport.hu portálon.

Az Egri Úszó Klub legjobbjai több fronton képviselik magas szinten az egyesületet Fotó: Egri ÚK

Az egriek közül elsősorban Békési Esztertől lehet jogos elvárás a dobogós helyezés. A 17 éves versenyző ebben az évben a márciusi felnőtt országos bajnokságon 100 és 200 m mellen is diadalmaskodott, az Úszó Bajnokok Ligája budapesti állomásán kétszázon a második helyen csapott célba, míg a májusi kaposvári ifjúsági ob-n a három mellúszószám mellett váltóban is győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában