TENISZ

2019.07.26. 18:00

Újra élet költözött az érsekkerti salakra

Nemcsak gyerekek és szeniorok népesítik be Egerben újra az érsekkerti pályákat, szombaton verseny is jelzi, hogy feléledt a sportág a remek környezetben.

B. Cs.

A délutáni órákban az idősebbek, délelőttönként a gyerekek ütik a labdát Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Lenart Marton

Gábor az unokaöccsével érkezik. – Segítek a srácnak, szeretne megtanulni teniszezni, próbálok neki ehhez útmutatót adni – mondja a fiatal tréner, aki noha nem rendelkezik edzői képesítéssel, a teniszpályán nőtt fel, így bátran vállalkozik arra, hogy szárnyai alá vegye a tíz év körüli rokonfiút.

Eközben a hetvenen túli Béla bácsi szorgalmasan ápolja a környezetet. Ő még tudja, mi az a rend, és ezért nagy odaadással tesz is. Nagy György bele se mer gondolni, mi lenne vele az öreg nélkül. A létesítményt idén május óta kezelő férfi jól tudja, hogy csak akkor lehet ismét pezsgő teniszélet a csodás miliőben, ha remek pályákat kínálnak. Ezért pedig dolgozni kell. Sokat és jól. Nagy György (alias Madár) így aztán locsolót fog a kezébe, és friss permettel látja el a salakot, hogy a játszani érkezők még véletlenül se porfelhőben üssék a labdát. A hat pálya közül öt már készen áll, a hatodikkal azonban még akad tennivaló, ahogy egyéb téren is.

A délutáni órákban az idősebbek, délelőttönként a gyerekek ütik a labdát Fotó: Lénárt Márton

– A terveim abban az esetben válhatnak valóra, ha hosszabb távú megállapodást sikerül kötni a tulajdonos önkormányzattal, illetve a fenntartó Egri Városi Sportiskolával – magyarázza Nagy György. – Látszik, hogy jó néhányan visszatértek ide a régiek közül, noha a városban összesen már több mint húsz pályán lehet teniszezni. A környezet magáért beszél, azonban kizárólag abban az esetben jönnek ide a mozogni vágyók, ha tiszta és rendezett létesítmény várja őket.

Barta Gábor és Balogh Anna edzőként oktatja a gyerekeket. Előbbi hajdani versenyző, aki jelentős rutinnal felvértezve adja át tudását a fiataloknak, míg ifjú hölgy kollégája a szervezésben (is) jeleskedik. Ennek ékes bizonyítéka, hogy szombaton 9 órától az Anna-kupa amatőr egyéni és páros verseny résztvevői számára nyílik lehetőség a játékra. A kiírás az Egri Városi Tenisz Klub nevéhez fűződik, és Nagy György arra törekszik, hogy azok az értékek kerüljenek ismét előtérbe, amelyeket egykor a sportág jelentős megyeszékhelyi alakja, Széman Ágoston, vagyis Guszti bácsi képviselt. A bérlő apró, de megfontolt lépésekkel halad, mert tudja, buktató akad bőven. Ő pedig – az idejárókkal együtt – jobban szeret győzni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában