LABDARÚGÁS

2019.07.07. 11:49

Vasas: a csapatkapitányt lenyűgözte a parádés élőkép

Az Illovszky Rudolf Stadion avatójának hangulata megmarad a támadóban.

Bódi Csaba

Balajti Ádám (zászlóval a kezében): jó volt ide visszatérni Fotó: Vasas FC/Varga Jennifer

Fotó: Varga Jennifer

– A legjobb érzést az jelentette, amikor a játékoskijáróban felsorakozva megláttuk a telt házas lelátót, majd pedig a szurkolók alkotta parádés élőképet – fogalmazott a Vasas FC csapatkapitánya, Balajti Ádám az Illovszky Rudolf Stadion avatóünnepségéről.

Az NB II. legutóbbi kiírásának besenyőtelki származású gólkirálya úgy vezette pályára társait, hogy a felkészülés első két hete igencsak megterhelő időszakot jelentett mindannyiuknak.

Balajti Ádám: jó volt ide visszatérni Fotó: Vasas FC/Varga Jennifer

– Edzőtáborból érkeztünk a DAC elleni mérkőzésre úgy, hogy péntek délelőtt is volt gyakorlás – folytatta az előző idényben 32 gólt szerzett csatár. – Mivel csak közvetlenül a találkozó előtt értünk a stadionba, nem volt lehetőségünk sokat időzni a klub hajdani legendás futballistáival, akik előzőleg léptek a csodás gyepszőnyegre. Azonban nemcsak a pálya minősége, de a létesítményben található öltözők és egyéb kiszolgáló helyiségek is magas színvonalról tanúskodnak. Jó volt ide visszatérni!

A Fáy utcai stadiont 979 nap után vehették ismét birtokba a piros-kékek, akik a 2016. október 29-i búcsúmérkőzésen köszöntek el a régi létesítménytől. A lelátó befogadóképessége 5145 fő, és ennek nagy része megtelt a péntek esti nyitányra.

– Sokkal jobb lesz úgy pályára lépni, hogy mondjuk 3000–3500 néző előtt játszunk az 5100-as stadionban, mintha mindez egy 15 ezres létesítményben történne – tette hozzá Balajti Ádám. – A DAC-cal szemben nagyszerű volt a hangulat és nagy szó, hogy sikerült legyőzni egy Európa Liga-selejtezőben érdekelt csapatot, amelynek ez jelentette a főpróbát míg a mi mozgásunkra rányomta a bélyegért az előző időszak napi három edzése. A dunaszerdahelyiek sokkal frissebben játszottak, és noha a helyzeteket alakítottak ki és kapufákat is lőttek, gólt nekünk sikerült elérni, ez pedig dicséri a csapatunkat.

A 28 éves futballista elmondása szerint a Vasas FC-ben jó helyen van, jól érzi magát és mivel a szerződéséből még két év hátra van, a2019/2020-as idényt is az angyalföldieknél tölti. Ez alól csak lehet kivétel, ha a klub és a játékos visszautasíthatatlan ajánlatot kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában