TEREPSPORT

2019.08.29. 10:51

Kínából is érkezik futó a Bükk Kapu Terepshow-ra

A Flavin7 Bükk Kapu Terepshow keretében a 24,5 kilométeres futamot a magyarországi hasonló paraméterű versenyek közül messze a legjobbnak minősítették.

Bódi Csaba

Idén rekordnevezés érkezett a felsőtárkányi viadalra Fotó: Márkus Attila

Fuss tavat körbe, fuss laza és kemény emelkedőn, fuss „odafi gyelős” lejtőn, fuss fel az Egedhegyre, fuss panorámás gerincen! Ezt így egyben kínálja a Flavin7 Bükk Kapu Terepshow. Az Egri Triatlon Klub rendezvényének további lényeges eleme, hogy minden korosztály számára közelebb akarja hozni a természetet. Augusztus 31-én, szombaton a felsőtárkányi Szikla-forrás tónál erre sor kerül, méghozzá nevezési rekorddal, ugyanis 216-an jelentkeztek az eseményre. Kilenc nemzet terepfutói, atlétái, tájfutói, futást szerető sportolói között kínai indulói is akad.

Idén rekordnevezés érkezett a felsőtárkányi viadalra Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

– Egyesületünk 1992-es megalakulása óta 26 évig folyamatosan rendezett tereptriatlont-versenyt, ami a világon egyedülállónak számít – fogalmazott az ETK elnöke, Pelbárt Zoltán az egri Flavináriumban tartott sajtótájékoztatón. – Olimpikonok, válogatott sportolók, lelkes amatőrök kedvelt terepversenyévé vált a bükki tereptriatlon, ahol az utóbbi években már inkább csak a futásra összpontosítunk.

Hetedik éve élvezzük a névadó főtámogató bizalmát, amit ezúton is köszönünk. Idén 6 kilométeren (Prana kilátó futás), 10 km-en (Heol futás) és 24,5 km-en (Flavin7 Bükk-Kapu Trail) rendezzük meg a terepfutó versenyeket, egyenként öt-öt, illetve négy-négy kategóriában értékelve a futókat. A 24,5 km-es táv az Multinavigátor országos hegyifutóverseny-sorozat tizedik állomása is egyben. Leghosszabb távú futamunkat a terepfutó versenyeket minősítő nemzetközi bizottság (ITRA) a magyarországi hasonló paraméterű viadalok közül messze a legjobbnak minősítette. A pályákat a sportág elismert személyisége, Kovács László tervezte profi módon, míg a fővédnöki tisztséget Felsőtárkány polgármestere, dr. Juhász Attila Simon vállalta fel.

Pintér Zsolt (balról) és Pelbárt Zoltán Fotó: B. Cs.

Nagyon kedvelt a Manófutás

Az immár hetedik éve névadó főszponzor cég, a Flavin 7 termelési igazgatójaként Pintér Zsolt a szülőkkel vagy az érdeklődő nézőkkel együtt érkező gyermekek által nagyon kedvelt tó körüli Vitapartner Manófutást ajánlotta mindenki fi gyelmébe. A 14 órakor kezdődő futamra a helyszínen is lehet jelentkezni a vállalkozó kedvű versenyzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában