EXTRÉMSPORT

2019.09.22. 09:51

12. Sherpa Rally: a cseh rekorder felszaladt az Egedre

Tizenegy érmet adtak a szervezők a remek időben rendezett verseny eredményhirdetésekor.

B. Cs.

Antal István a rajt után. Jó időben, jó kihívás. Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

A 12. Eged-hegyi Sherpa Rally szervezője, a Teambuilding SE – szokás szerint – egy héttel a rendezvény előtt az Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesülettel közösen szemétszedést szervezett az Eged-hegyen. A megtisztított útvonalat aztán 20, 40 és 60 kilós teherrel a hátukon azok az extrém próbatételre vágyó indulók vették birtokba, akik kedvelik a nem éppen könnyű kihívásokat.

 

Járdán Zsolt főszervező és csapatának tagjai szlovák sportolók jóvoltából korábban láttak már tetemes súllyal felfutókat az Egedre. Ez idén annyiban változott, hogy a versenyre robogóval érkezett Zdeněk Pácha tette ezt. A cseh résztvevő alig több mint öt héttel ezelőtt rekordnak számító 211 kilós súlyt vitt fel a hátán az Óriás-hegység (Krkonose) és egyben Csehország legmagasabb csúcsára, az 1602 méter magasságú Sněžka tetejére. A magas.tatra-info.hu beszámolója szerint ezzel a teljesítményével bekerült a cseh Rekordok Könyvébe. Az 1888 méter hosszú, 208 méter szintkülönbségű utat Pácha 3:27 óra alatt teljesítette, miközben 97 alkalommal tartott rövid pihenőket.

Zdeněk Pácha. Könnyen ment Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Ezek után az Eged-hegyi megméretésen a 60 kilós kategória megnyerése során „csupán” a papírformát érvényesítette a cseh versenyző. A győztes mögött másodikként az Eger Heroes amerikai futball csapatának tagja, Antal István ért fel a hegyre, harmadikként pedig Fekete István zárt. A felnőtteken kívül a gyerekeknek is kedveztek a házigazdák, a Sherpa Manó kategóriában a fiatalok bizonyíthattak.

Antal István a rajt után. Jó időben, jó kihívás. Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 12. Eged-hegyi Sherpa Rally dobogósai

FÉRFIAK, 60 kg:

1. Zdeněk Pácha (cseh)

2. Antal István

3. Fekete István

FÉRFIAK, 40 kg:

1. Szily Attila

2. Tóth László

3. Varnyasi Ákos

FÉRFIAK, 20 kg:

1. Kosznovszki István

2. Fegecs Gábor

3. Lakatos János

NŐK, 20 kg:

1. Vályi Melinda

2. Zbiskó Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában