ATLÉTIKA

2019.09.15. 08:07

A 80 éves egri pedagógus nemcsak szakmát, emberséget is adott

Negyven évvel ezelőtt már rekortán pályáról álmodott, ezúttal ott tartották az évfordulót.

B. Cs.

Korábbi tanítványai 60. 70., 75. és mostani, 80. születésnapján is köszöntötték Galambos Sándort

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A Szentmarjay Tibor Városi Stadion rekortán pályáján köszöntötték hajdani tanítványai 80. születésnapján Galambos Sándort. A nyugalmazott főiskolai docens, az atlétaedző, a tanár úr gazdag és eredményes életpályája Tiszafüreden kezdődött, majd az egykori Katonai Kollégiumán át vezetett az akkor még Ho Si Minh Tanárképző Főiskoláig, amely ma az Eszterházy Károly Egyetem.

Korábbi tanítványai 60. 70., 75. és mostani, 80. születésnapján is köszöntötték Galambos Sándort
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Sokszor hangoztatta, hogy „nem testnevelő tanár vagyok, hanem pedagógus”. Akárhol is tanított, a szakma mellé emberséget is adott.

– Mi, tanítványai csodáltuk – fogalmazott az összejövetelen Bíró Csaba. – Csodáltuk következetes szakmaiságát, optimizmusát, életvidám jellemét. Nemzedékek nőttek fel történetein. Boldog és büszke lehet az a pedagógus, akinek megadatik, hogy láthatja egykori tanítványait, ahogy az élet különböző területein célba érnek. Megszámlálhatatlan testnevelő tanár került ki a kezei közül, de akadnak köztük iskolaigazgatók, edzők, egyetemen oktatók, továbbá polgármester, sőt, kormánymegbízott is. Bárhová is sodort bennünket az élet, a TANÁR ÚRTÓL tanultakat soha nem felejtjük el.

A tanár úrnál mindig magasan volt a szint Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Galambos Sándor 55 éve él boldog házasságban pedagógus feleségével, Marikával. Nyugdíjas éveit két felnőtt lánya, négy unokája, két dédunokája körében éli, és 80 évesen még mindig teniszezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában