Hard talk

2019.09.26. 16:48

A labda két oldalán Gera Zoltán és Kemény Dénes

Újabb állomásához érkezett az Uránia Hard Talk elnevezésű beszélgetős-vitaest.

T. Z.

Gera Zoltán és dr. Kemény Dénes a Kepes Intézetben Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila M-A

Csaknem zsúfolásig megtelt szerdán este az egri Kepes Intézet előadó-terme, ahol a 97-szeres magyar válogatott labdarúgó, Gera Zoltán és a szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok dr. Kemény Dénes tartott tanulságos előadást. A magyar labdarúgás és vízilabda-sport két meghatározó, emblematikus figurája mintegy másfél órán át beszélt egyebek mellett a sport és a tanulás fontosságáról, a labdarúgás és a vízilabda közötti különbségéről, továbbá mindketten megosztottak néhány izgalmas saját történetet is a nagyérdeművel.

A beszélgetés elején Gera Zoltán és Kemény Dénes is kiemelte: mindkettőjük pályájában nagy szerepet játszott az apakép. Szavaik szerint ha édesapjuktól annak idején nem kaptak volna megfelelő útmutatást az élethez, aligha tudtak volna sikert sikerre halmozni saját sportágukban. Elhangzott, hogy amíg a vízilabdásoknál sok a kimondottan tanult, egyetemet végzett sportoló, addig a labdarúgóknál ez jóval ritkább. Pedig mint elmondták, megfelelő elszántsággal és időbeosztással összeegyeztethető lenne az élsport és a tanulás.

Gera Zoltán elmondta, jelenleg az a legfontosabb számára, hogy megfelelően végezze a munkáját a magyar U21-es válogatott szövetségi edzőjeként. Hozzátette, kezdő trénerként még hosszú út áll előtte, és jelenleg még megjósolhatatlan, hogy a jövőben sikeres edző válhat-e majd belőle.

Gera Zoltán és dr. Kemény Dénes a Kepes Intézetben Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

A vitaest második felében szóba került a csapat- és az egyéni játék közötti különbség: – A legfontosabb, hogy mindenki együtt dolgozzon, ahogy az óra működik – hangzott az útmutatás Kemény Dénestől.

A beszélgetés után Gera Zoltán és Kemény Dénes is a közönség rendelkezésére állt, aki akart, közös képet készíthetett, vagy aláírást kérhetett a két sportembertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában