LABDARÚGÁS

2019.09.15. 08:52

Fellebbviteli: az atkári futballista ügyében nem merült fel új tény

A fegyelmi bizottság szándékos, súlyos fegyelmi vétséget állapított meg.

B. Cs.

Kis Dániel (jobbra) másfél hónap kényszerpihenő után térhet vissza a pályára

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az MLSZ megyei igazgatóságának Fellebbviteli Bizottsága elutasította Kis Dániel fellebbezését, amelyet Atkári SE labdarúgója a Fegyelmi Bizottság határozata ellen nyújtott be. Egyben helyben hagyták a fegyelmi döntést, amely hat soron következő felnőtt bajnoki mérkőzéstől tiltotta el a futballistát. A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye.

Kis Dániel az augusztus 24-én lejátszott Atkári SE–Hatvani Lokomotív SE megyei II. osztályú mérkőzés 65. percében kapott piros lapot.

Kis Dániel (jobbra) másfél hónap kényszerpihenő után térhet vissza a pályára
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A játékvezetői és az ellenőri jelentésben így fogalmaztak: „amikor a labda játékban volt, túlzott mértékű erőbevetéssel, nyújtott lábbal és stopli használattal ellenfelét sípcsonton letalpalta. A szabálytalanság után még földön fekvő ellenfele fölé hajolva szándékosan tenyérrel arcon ütötte.”

A Fegyelmi Bizottság a szándékos, súlyos fegyelmi vétséget megállapította (letalpalás, arcon ütés) és hat soron következő felnőtt bajnoki mérkőzéstől eltiltotta Kis Dánielt.

Az Atkári SE elnöke, Józsa Tibor által jegyzett és szeptember 9-én benyújtott fellebbezésében „a szabálytalanság tényét elismeri, de tagadja a földön fekvő játékos megütését. Kérte játékosának tanúkénti meghallgatását és a mérkőzésről állítólag a Hatvani Lokomotív SE által készített videó felvétel bekérését.”

– A Fellebbviteli Bizottság általában a fegyelmi ügy iratai (jegyzőkönyv, jelentés, határozat, fellebbezés) alapján hozza meg döntését – magyarázta a Fellebbviteli Bizottság elnöke, dr. Tóth László. – A fellebbezőt, a vétkes játékost akkor idézzük tárgyalásra, ha a fegyelmi tárgyalást követően keletkezett új tényt, bizonyítékot állít. A fegyelmi tárgyaláson videó felvétellel az ártatlanságát nem bizonyította, ennek bekérésére a Fellebbviteli Bizottságnak nincs jogköre. A fentiek alapján a szándékosan elkövetett súlyos tettleges fegyelmi vétség miatt a hat mérkőzéstől eltiltás megalapozott, enyhítő körülmény figyelembe vétele nem indokolt – erősítette meg meg az FB elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában