KÉZILABDA

2019.09.27. 16:04

NB I: ki-ki mérkőzés Gyöngyösön

Az egyik közvetlen riválisnak számító Csurgó ellen folytatja bajnoki szereplését HE-DO B. Braun Gyöngyös, míg az SBS-Eger Balatonfüredre utazik.

Sike Károly

Varsandán Milán (15) úgy érzi, plusz önbizalmat adhatnak a győzelem

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A férfi NB I. 4. fordulójának mérkőzései:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (6.)–CSURGÓI KK (7.)

Gyöngyös, szombat, 18.00. V.: Medve, Südi.

A somogyiakkal legutóbb a Ligakupa döntőjében találkozott a mátraaljai gárda, akkor kettős győzelemmel, fennállása során először harcolta ki a kupagyőzelmet a B. Braun.

– A Ligakupában a légiósok nem szerepelhettek, így arra a párharca nem alapozhatunk – figyelmeztetett a gyöngyösiek vezetőedzője, Konkoly Csaba. – A kéthetes bajnoki szünetet kihasználva alaposan felkészültünk a csurgóiakból, mindent megteszünk azért, hogy itthon tartsuk a két pontot.

Varsandán Milán így látja.

– A két gárda hasonló játékerővel bír, tavaly a bajnokságban és a Ligakupában is kiélezett meccseket vívtunk – emlékeztetett a gyöngyösiek balszélsője. – A CSKK évek óta az egyik közvetlen riválisunknak számít, legutóbb minimális különbséggel szerezték meg előttünk az ötödik helyet. Hazai környezetben feltétlenül győzni szeretnénk, ami plusz önbizalmat adhat a következő idegenbeli fellépés , a dabasi meccs előtt.

Az „Európai kézilabdázás hete” programhoz csatlakozva a mérkőzést a 14 év aluliak ingyenesen tekinthetik meg.

Varsandán Milán (15) úgy érzi, plusz önbizalmat adhatnak a győzelem
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

BALATONFÜREDI KSE (5.)–SBS-EGER (8.)

Balatonfüred, szombat, 18.00. V.: Hargitai, Markó.

Az előző bajnokság negyedikje jelentős átalakuláson ment át a nyáron. A fürediektől hét játékos távozott, pótlásukra négy légiós érkezett. Az egriek legutóbb 2016 októberében szereztek pontot a BKSE-től, akkor a Kemény Ferenc Sportcsarnokban 25–21-re nyertek Kiss Gergőék. Azóta sorozatban öt bajnokit veszítettek el ellenük.

– Nem mondhatni, hogy eseménytelenül telt a bajnoki szünet – kezdte szavait az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Amellett, hogy a kisebb sérüléssel bajlódók valamelyest regenerálódhattak, intenzív edzésmunkát végeztünk. A tréningek között pedig időt szakítottunk csapatépítő bowlingozásra és jótékonysági eseményekre is. Örömmel csatlakozunk minden olyan megmozduláshoz, amelyet jó ügy érdekében hívnak életre. Kis feltöltődés után, immár újult erővel várjuk az előttünk álló bajnokit.

Két héttel az Orosháza elleni mérkőzést követően következik az újabb megmérettetés. A Balatonfüred azonban már keményebb diónak ígérkezik.

– A fürediek minőségi légiósokkal erősítettek a nyáron, ami némi bizakodásra adhat okot, hogy az idő rövidsége miatt talán még nem eléggé összeszokottak – tekintett előre Tóth Edmond. – Idén is a kemény védekezésre épülő gyors ellentámadások lehetnek a BKSE legfőbb fegyvere, de hiba lenne csak erre készülni.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában