AUTÓSPORT

2019.11.06. 18:03

Kajakóma és sikeréhség az egri pilótánál

A Brnóban rendezett futamon kijött a 300 lóerő különbség.

S. K.

Vigh Csaba másodikként zárta a magyar bajnokit Beküldött fotó

A Csehországban található, legendás brnói pályán kalandos körülmények között zárta a 2019-es versenyszezont Vigh Csaba. A Czech Drift Series sorozat utolsó állomásán alaposan megdolgoztatták az egri pilótát.

– Idén is nagyon vártam ezt a megmérettetést, amely évről évre óriási kihívás jelent számomra – osztotta meg a Nissan S14 volánja mögött remeklő Vigh Csaba. – A kvalifikáció előtt azonban elkövettem egy hibát azzal, hogy szó szerint degeszre ettem magam, ami azt eredményezte, hogy a kajakómából egyszerűen nem tudtam felpörögni. Életem talán legrosszabb köreit futottam, ami a kilencedik helyre volt elegendő. Másnap kipihenve, teljes nyugodtsággal álltam rajthoz. Nyertem a Top 32-őt, majd a Top 16-ot is, mígnem a Top 8-ban a Drift Masters Marco Zakourillal, és az enyémtől több 300 lóerővel erősebb autójával szemben már alulmaradtam. A tempós, hosszú ívű pályán kijött az óriási lóerőkülönbség.

Vigh Csaba másodikként zárta a magyar bajnokit Beküldött fotó

Vigh Csaba a magyar bajnoki fordulót második helyen zárta, míg a nemzetközi értékelésben az ötödik helyet szerezte meg.

– Mindent összevetve nagyon boldog és rendkívül elégedett vagyok az évzárón mutatott teljesítményemmel – fogalmazott az egri pilóta. – Szenzációs hétvégét tudhatok magam mögött. Köszönet a támogatóknak – AETR561, Agria Szerszám Kft., Kis sziget kávézó és bár, Energia Plusz Kft., Gyenge István autófényező, Láng Autóalkatrész, Sportkamera –, valamint a drukkereknek, akik egész évben rendre ott szurkoltak a pálya szélén, sokat segítve abban, hogy eredményes idényt tudhassak magam mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában