JÓTÉKONYSÁG

2019.11.13. 15:56

Széles összefogás alakult az egri fiú megsegítéséért

A széles összefogásnak köszönhetően, a család szerda esti közlése szerint a 80 millió forintos költséggel járó teljes gyógykezeléshez szükséges pénz 77 százaléka már összegyűlt.

S. K.

Kovács Mátét (balról) jelenleg Izraelben kezelik. A reménysugárt a CAR-T Therapy jelenti Fotó: K. K.

Bizonyára nagyon sokan találkoztak már Kovács Máté történetével. A 13 éves egri fiú hosszú évek óta küzd a leukémiával, amely eddig minden kezelésnek ellenállt. Az újabb reménysugárt a CAR-T Therapy jelenti. A nemes cél érdekében összefogott a megyei sporttársadalom.

A széles összefogásnak köszönhetően, a család szerda esti közlése szerint a 80 millió forintos költséggel járó teljes gyógykezeléshez szükséges pénz 77 százaléka már összegyűlt. A Kovács család segélykiáltását értő fülek fogadták, a sportmúlttal is büszkélkedő Mátéért pedig a megyeszékhely határain is túlmutató adománygyűjtő akció indult. Helyben szinte alig akad olyan sportág, amely a lehetőségeihez mérten ne állt volna a nemes ügy mögé. Anélkül, hogy bárkit is méltatlanul kihagynánk a felsorolásból, a teljesség igénye nélkül igyekszünk egy kis ízelítőt adni az általunk tapasztalt, példa nélküli összefogásból.

Az SBS-Eger NB I.-es férfikézilabda-csapata az elsők között indított adománygyűjtő akciója az egész kézilabdás közösséget megmozgatta. Szabó Péter, a Heves Megyei Kézilabda Szövetség elnökének felhívására később a hatvani és a hevesi kézilabdázók is csatlakoztak az akcióhoz. Az Eszterházy SC női csapata jótékonysági futást szervezett, továbbá licitre bocsátott egy, a csapat által aláírt mezt is, a soron következő két hazai mérkőzésen pedig adománydobozzal várják a szurkolókat.

November 16-án jótékonysági sütivásárral invitálják a Bitskey Aladár Uszodába az Eger-Osc vízilabda-mérkőzésre érkező drukkereket. A vásár – amelyet Kormos Sándorné álmodott meg, s hozzá csatlakozott hat önkéntes édesanya – bevételét szintén Máté gyógykezelésére fordítják. Vasárnap egyébként az Agria Park földszinti információs pultjánál is meg lehet majd kóstolni a sós, édes, habos és gyümölcsös finomságokat a jó ügy érdekében.

Vincze Tamás egri röplabdaedző felhívására a Vegyész RC Kazincbarcika férficsapata is a nemes ügy mellé állt. November 27-én 19 órától, a török Tokat Belediye Plevne elleni Challenge Kupa-mérkőzésen adományaikkal a borsodi szurkolók is hozzájárulhatnak a gyógykezelés sikerességéhez.

Az Eger SE NB III.-as labdarúgócsapata a Balassagyarmat elleni bajnoki mérkőzés teljes jegybevételét az együttes és a stáb adományával kiegészítve ajánlotta fel. Az évről évre beteg gyermekeket támogató 9. Focival a Gyógyulásért jótékonysági teremlabdarúgó-torna idei egyik kedvezményezettje szintén Kovács Máté lesz. A december 28-án esedékes gyöngyösi esemény előtt már elkezdődött az adománygyűjtés.

Kovács Mátét (balról) jelenleg Izraelben kezelik. A reménysugárt a CAR-T Therapy jelenti Fotó: K. K.

Minden bizonnyal hosszasan sorolhatnánk még azokat a civil szervezeteket, közösségeket, amelyek szintén óriási energiákat mozgósítsanak az akció sikerességéért. A közösségi oldalakat böngészve lépten-nyomon találhatunk alternatívákat, hogy miként segítsük a fiú sorsának jobbra fordulását.

A család tájékoztatása szerint Máténál 2 éves korában diagnosztizáltak először leukémiát. Azóta a betegség – a kezelések ellenére – többször visszatért, így Máté 13 évének 1/3-át kórházban és kezelésekkel töltötte. Legutóbb 2018 októberében derült ki újból, hogy baj van és több hónap kemoterápia után áprilisban csontvelő-transzplantáción esett át. Már kezdhettek örülni, hogy minden rendben zajlik, jók az eredmények a komoly megpróbáltatások után, amikor szeptember közepén ismét összedőlt a világ, újból rossz eredményt kaptak és kiderült, hogy az eddig kapott kezeléseknek ellenáll a betegsége. Ugyanakkor felvillant egy reménysugár, a CAR-T Therapy, amelyre Izraelben nyílt lehetőség...

Amennyiben akad olyan olvasónk, akinek a nemes ügy felkeltette az érdeklődését, a történetről további részleteket az Összefogás Kovács Máté gyógyulásáért Facebook-oldalon találhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában