úszás

2019.11.10. 19:58

Világkupa: három egri érem Dohából

Arannyal kezdte és arannyal zárta az Egri Úszó Klub két versenyzője a FINA Világkupa-sorozat utolsó állomását Dohában.

B. Cs.

Békési Eszter és Holló Balázs között Kovács Ottó Fotó: EUK

Kovács Ottó vezetőedző tanítványai két első, egy harmadik és két negyedik helyezésre lehetnek büszkék. Békési Eszter 200 mellen az élen, 100 mellen pedig a dobogó harmadik fokán zárt. Holló Balázs 400 vegyesen nyert, míg 200 vegyesen és 400 gyorson a negyedik helyen zárt.

Békési Eszter és Holló Balázs között Kovács Ottó Fotó: EUK

Békési: elégedett vagyok

– A beleki edzőtáborban nagyon jó körülmények között készülhettünk – utalt az előzményekre Békési Eszter. – Nem pihentünk rá erre a dohai versenyre, tudtam hogy nem fogok az egyéni csúcsom közelében úszni, de már az is biztató, hogy a szezon közben, a terheléses időszak alatt biztosan tudom hozni a 2:30 perc alatti időket. Egy kis időbe tellett mire megszoktuk a meleg égövet, ahol nappal bőven 30 Celsius-fok fölött, este pedig 26–28 fok körül alakult a hőmérséklet. Az időeltolódással és a medencével nem volt probléma. Összességében elégedett vagyok az eredményeimmel, különösen a 100 méteres mellúszásban elért időnek örülök a legjobban, ahol az egyéni csúcsom közelében tudtam úszni (1.08.79 perc). Glasgowban az első rövidpályás Európa-bajnokságom következik, a felnőtt mezőnyt még nem ismerem annyira, de ha a fő számomban sikerülne a középdöntő, annak nagyon örülnék.

Holló: pozitív hatások

– Edzőm, Kovács Ottó már a verseny előtt pár nappal célozgatott arra, hogy jól sikerül majd a verseny, de nem akartam elhinni, ugyanis kéthetes edzőtáborból érkeztünk a versenyre és nem éppen könnyed két hétről volt szó – fogalmazott Holló Balázs. – A verseny előtti bemelegítések az edzők szerint jól mentek, de nem éreztem jól magam a vízben, kicsit erőtlennek gondoltam az állapotomat. Az uszoda és a szállás nagyon jó volt, így szinte semmi akadály nem volt a versenyen, ami visszavethette volna a teljesítményemet. A beleki tábor pozitívan hatott, hiszen terhelésből úsztam ezeket az időeredményeket. Glasgow-ra bizakodva tekintünk és változatlanul folytatjuk a felkészülést. Remélem, hogy az Eb-n sok mindenkit bele értve magamat is, meg tudom lepni egy szép eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában