VÍZILABDA

2019.11.08. 13:33

ZF-Eger: kettős győzelemmel búcsúztatnák a Strasbourgot

Négygólos előny birtokában várja a francia bajnok elleni visszavágót a ZF-Eger. A párharc győztese az Eurokupa legjobb négy csapata között folytathatja.

Sike Károly

Dabrowski Norbert jobban örülne, ha már számíthatna Angelosz Vlahopuloszra

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A férfi Eurokupa negyeddöntőjének visszavágója (az első mérkőzésen 12–8):

TEAM STRASBOURG SNS (francia)–ZF-EGER

Strasbourg, szombat, 20.30.

– Határeset – válaszolt az egriek vezetőedzője, Dabrowski Norbert arra a kérdésre, mennyire tartja megnyugtatónak a párharc első mérkőzésén szerzett négygólos előnyt. – Gondolhatja úgy az ellenfél, hogy elegendő minden negyedet csak egy góllal megnyerniük, s máris jöhetnek a mindent eldöntő ötméteresek. Éppen ezért nekünk úgy kell hozzáállni, hogy végig a Strasbourg előtt haladva, a visszavágót is sikerrel vegyük. Meggyőződésem, hogy jobb csapatot alkotunk a franciáktól, s ezt idegenben is be kell bizonyítani.

Az egrieknél a görög Angelosz Vlahopulosz továbbra sem bevethető, ami jelentősen megnehezíti a vendégek feladatát.

– Ha a Strasbourgban játszó horvát olimpiai bajnokra, Pavo Markovicra azt mondjuk, hogy alapjaiban meghatározza a franciák játékát, akkor ez esetünkben Vlahopuloszra is igaz – fogalmazott Dabrowski. – Mérkőzésenként három és fél-négy negyedet tölt a medencében, csere nélkül képes világszínvonalon teljesíteni. Kiválásával teljesen felborult a korábbi stratégia. Látszott a Magyar Kupában a Szolnoki Dózsa elleni negyeddöntő visszavágóján és a Strasbourg elleni hazai meccsen is, hogy akadtak ebből fakadó döccenők, de végül megoldottuk. Rajta kívül ezúttal Kürti Dominik marad ki a keretből.

Dabrowski Norbert jobban örülne, ha már számíthatna Angelosz Vlahopuloszra
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Arra kérdésre, hogy milyen mentális és fizikálisan milyen állapotban érkezik a csapat a negyeddöntő visszavágójára, a tréner így válaszolt:

– Mint a bokszolóban egy jól irányzott ütés, úgy bennük is nyomot hagyott a szolnokiakkal szembeni kiesés a Magyar Kupából – válaszolta a tréner. – Nehezen indult el a játékunk a Strasbourg ellen, továbbá ebben szerep et játszott a Vlahopulosz hiányában eszközölt szerkezetváltás is. Sportemberhez méltóan küzdöttek a fiúk, megoldották a feladatukat. A sportban az a szép, ha valami nem sikerül, akkor azonnal kapsz egy lehetőséget a javításra. Nagyon fontos, hogy megnyerjük a mérkőzést, így a héten mással nem foglalkoztunk. Fizikálisan és taktikailag is igyekeztünk a lehető legalaposabban felkészülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában