LABDARÚGÁS

2019.12.17. 13:46

Gyöngyösi AK: ügyvivő vezetés irányítja a klubot

A szerda esti záróvacsorán úgy búcsúzhatnak az idei évtől a Gyöngyösi AK-nál, hogy az elmúlt hónapok bizonytalan időszakát követően a határozatképes közgyűlés letette voksát a változás előtt.

B. Cs.

A futballisták megkapják a járandóságuk egy részét Fotó: L. M.

Fotó: Huszar Mark

A klub Kömlei Károly Sporttelepen lebonyolított hétfői közgyűlésén új szemléletű ügyvivő vezetést választott a tagság, miközben munkahelyi elfoglaltság miatt lemondott az elnöki tisztségről Weisz Péter, aki azonban a soron következő elnökválasztásig ügyvivő elnökként tovább viszi a feladatokat.

– A Molnár Ferenc, Bezzegh Attila, Válik István és Nagy-György Gábor alkotta új szemléletű ügyvivő vezetés elsődleges feladatának az egyesület és az egyesület tulajdonában lévő nonprofit kft. teljes pénzügyi átvilágítása számít – közölte a heol.hu-val a közgyűlés levezető elnökeként ténykedett Kozma Zsolt. – Ezt követően a gyakorlatban is kivitelezhető rövid és középtávra vonatkozó finanszírozási tervet kell összeállítania a soron következő, január 20-án tartandó közgyűlésre. A helyzet nem reménytelen, de feladat akad bőven. Természetesen elsőbbséget élvez a játékosokkal történő azonnali egyeztetés. Az ügyvivő vezetés tagjai elkötelezettek amellett, hogy a labdarúgók felé még a karácsonyi ünnepek előtt sikerüljön elmaradt járandóságuk egy részét rendezni.

A futballisták megkapják a járandóságuk egy részét Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az átmenetinek számító időszakban a GYAK szóvivőjeként is tevékenykedő Kozma Zsolt hozzátette: hozni kell majd nehéz és fájó döntéseket is, ez velejárója a megtisztulási folyamatnak.

– Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a felnőtt labdarúgó-csapat tavasszal folytatni tudja az NB III-as szezont, és az utánpótlás korosztályokban játszó számtalan gyermek profi felkészítése zökkenőmentesen folytatódjon – fogalmazott Kozma. – Nyilvánvaló, hogy a 113 éves egyesület a jelenlegi helyzetéből csak összefogással, és nem csak az egyesületi tagság, de a labdarúgást szerető lakosság és helyi vállalkozások segítésével és támogatásával tud kilábalni. Világos, egyértelmű működési koncepció összeállítása szükséges, amelyet következetes vezetéssel kell végrehajtani. Ehhez türelem, összefogás, és önzetlen tenni akarás szükséges minden szimpatizáns részéről. Ahogy mondani szokták, a labda fel van dobva...

Az új edzőre várni kell

A játékosokkal a folytatásról az ügyvivő vezetés négy tagja közül kettő tárgyal. Az MTK női csapatához távozott vezetőedző, Varga Attila utódja még nincs meg, jelöltek is csak később lesznek, mint ahogy a téli felkészülés kezdetének meghatározása is a jövő feladatának számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában