KÉZILABDA

2020.01.31. 15:24

Két új játékossal várja a Gyöngyöst az Orosháza

Négy sikerrel megvívott Ligakupa-mérkőzést követően a bajnokságban is megkezdi idei szereplését a mátraaljai gárda.

S. K.

Elszántak a gyöngyösiek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A férfi NB I. 14. fordulójának mérkőzése:

OROSHÁZI FKSE (13.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (5.)

Orosháza, vasárnap, 18.00. V.: Horváth P., Marton B.

Négy sikerrel megvívott Ligakupa-mérkőzést követően a bajnokságban is megkezdi idei szereplését a mátraaljai gárda. A címvédőnek egyenes út vezetett a kupa negyeddöntőjébe, az NB I/B-s Hatvani KSzSE és a PLER elleni találkozók már a bajnoki hangolódás jegyében is zajlottak.

– Kellő serénységgel várjuk az orosházi fellépést, bár a feladatunkat kétség kívül nehezíti, hogy magyar válogatott irányítónk Ubornyák Dávid megbetegedett, így az ő játéka egyelőre kérdéses – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Konkoly Csaba a klub honlapjának nyilatkozva. – A többiek szerencsére egészségesek, bízom benne hogy teljes kerettel és százhúsz százalékos erőbedobással léphetünk pályára. Sok párhuzamot nem vonnék a két csapat őszi mérkőzésével, nagyon sok idő telt már el azóta. Nehéz csatára számítok, de mindenképp győzni szeretnénk.

Augusztusban Gyöngyösön 32–24-es hazai győzelem született.

Újoncként a kiesés elől menekülő viharsarkiak a télen két új játékossal erősítették meg a keretüket: a török válogatott kapus, Yunus Özmusul a görög AEK Athéntól érkezett, míg az irányító poszton bevethető Tóth Károly Balamzújvárosból tette át a székhelyét Orosházára.

A gyöngyösiek változatlan kerettel várják a folytatást. Az ősszel tizenhárom mérkőzéséből hetet megnyerő csapat feltett szándéka, hogy nemzetközi kupaindulást érő helyen zárja a pontvadászatot.

Elszántak a gyöngyösiek Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában