VÍZILABDA

2020.05.07. 18:21

A ZF-Egernek az elődöntő jelentette a végállomást az Eurokupában

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) törölte a koronavírus-járvány miatt félbeszakított nemzetközi kupaszezonját, így a Bajnokok Ligájában és az Eurokupában sem folytatódnak a 2019/2020-as küzdelmek.

S. K.

Ma már csak emlék a Radnicski elleni meccs is Fotó: Lénárt Márton

Az elöljárók körében heves vita közepette született meg a döntés. Elsősorban a görög sportdiplomácia kardoskodott a folytatás mellett, ami érthető, hiszen az Olympiakosz a női és a férfi mezőnyben is versenyben állt.

A számos bizonytalansági tényező mellett a végső döntésben szerepet játszott az az erkölcsi szempont, hogy ha már minden fontos eseményt elhalasztottak egy évvel, akkor nem volna illendő a klubok versenyét úgy kezelni, mintha már minden rendben lenne.

Az Eurokupában a ZF-Eger az AN Brescia elleni elődöntős párharc első összecsapását még február végén lejátszotta (6–3), de az egri visszavágóra már nem kerülhetett sor. A másik ágon az Ortigia kettős győzelemmel búcsúztatta a Nagyváradot, s várhatta a döntőbeli ellenfelét.

Ma már csak emlék a Radnicski elleni meccs is Fotó: Lénárt Márton

A Bajnokok Ligájában három magyar csapat volt érdekelt: címvédőként a Ferencváros és az OSC a B csoportban szerepelt, előbbi a második, utóbbi az első helyen állt. Az OSC ráadásul fantasztikus szezont tudhatott maga mögött, ugyanis a zöld-fehéreket és az olasz sztárcsapatot, a Pro Reccót is legyőzte. Utóbbi diadalával az olaszok hatéves hazai veretlenségét törte meg.

Az A csoportban a Szolnok az ötödik helyen állt, kevés esélye lett volna a nyolcas döntőbe jutásra.

– Több forgatókönyv van arra, hogy folytatódik a következő szezon, de a legnagyobb kérdés, mikor lehet egyáltalán elkezdeni játszani. A legfontosabb a következő idényben, hogy az olimpiának prioritást kell élveznie – fogalmazott Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a LEN vízilabda bizottságának tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában