LABDARÚGÁS

2020.05.05. 22:08

Az Energia SC-nél „próbahetet” tartanak

A gyöngyösi klubnál a közösségi erő és az összetartozás érzésének növelése áll a középpontban.

B. Cs.

Az első edzés részvevői egy sajátos csoportképre is összeültek Beküldött fotó

– Szinte biztosra vettem, hogy az amatőr osztályokban, vagyis az NB III-tól lefelé nem lesz folytatása sem a felnőtt, sem az utánpótlás bajnokságoknak, vagyis erre a döntésre számítottam – válaszolta az Energia SC Gyöngyös csapatának vezetőedzője, Nagy Gábor arra a kérdésre, miként fogadta az MLSZ döntését a bajnokság lezárásával kapcsolatban.

A szakmai stábot Lukács György, Csiba Attila, Nagy Gábor és Török János képviselte Beküldött fotó

- Egyelőre totális bizonytalanságban vagyunk a folytatást illetően, de ez nemcsak a labdarúgásra, hanem az élet más területeire is érvényes. Kicsit félek is attól, hogy még nyáron vagy ősszel sem tud majd a rendes kerékvágásban folytatódni a bajnokságunk.

Az első edzés részvevői egy sajátos csoportképre is összeültek Beküldött fotó

A megyei I. osztály 10. helyén végzett gárdánál kedd délután hozzáláttak az előírások szerinti közös gyakorláshoz.

– Mi amiatt kezdtünk el edzeni, mert ehhez a kormányhatározat már lehetőséget biztosított, továbbá helyben is megnyíltak a létesítmények, így tudjuk használni saját pályánkat, a Sport úti sporttelepet. Csiba Attila klubelnökkel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy ezt a hetet próbaként megnézzük. A folytatást attól tesszük függővé, hogy a keddi és a csütörtöki közös mozgásra mennyire lesz vevő a játékosok zöme – részletezte a vezetőedző.

- Mivel a többség tanuló, így az esetükben nagyobb létjogosultsága lehet a gyakorlásoknak. Egyelőre május hónapban gondolkodunk, de nyilván hiányzik az a célkitűzés, ami megvan a normális bajnokságban vagy felkészülési idő alatt. Mi azonban abba az irányba hajlunk, hogy a közösségi erőnket, az összetartozást érzését növeljük, illetve azt, hogy szeretjük ezt a sportágat. Nekem személy szerint nagyon hiányzott, hogy edzést vezessek, a játékosoknak pedig a közös tréningek hangulata miatt vágytak vissza. Azt, hogy később, mondjuk júniusban, hogyan folytatjuk, az a további rendelkezések függvénye lesz – zárta szavait Nagy Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában