LABDARÚGÁS

2020.07.29. 17:30

Halmajugrán nézett ki magának tehetséget az Újpest FC

Halmajugrán szerdán az Újpest FC U15-ös korosztályú csapata elleni mérkőzéssel avatták az új, nagyméretű élőfüves pályát. A hivatalos ceremóniát majd augusztusban tartják.

B. Cs.

Báder János (fehérben) útja jó példát jelenthet Fotó: Lénárt Márton

– Már nagyon meleg van, Zsolti bá’!

– Az ellenfélnek is! Na, gyerünk Márió, fuss vissza!

Játékos és edző röpke párbeszéde a meccs 35. percében hangzott el, amikor a csendes enyhe esőt felváltotta a párás hőség. A 10 órás kezdés matiné előadással ért fel, ám ez nem szokatlan a fiatal korosztálynak. A príma gyep is egyre gyakoribb, és mivel a játékosok felszerelésére is jut pénz az állami szerepvállalásnak köszönhetően, valóban nem kell más tenni, „csak” futballozni.

A 2014-ben alapított Halmajugra SE-nél bátran mondhatják, náluk a létszámmal sincs gond, a gyerekeket nem kell lasszóval fogni. Jönnek maguktól, a testvérekkel, a haverokkal. A HSE-nél kisméretű műfüves játéktér után immár nagyméretű élőfüves pálya is rendelkezésre áll, amihez konténerekből összeállított, kívülről klubház jelleget mutató öltözőépület társult. Mivel egy nappal korábban a Magyar Labdarúgó-szövetség megyei igazgatósága jóvoltából hitelesítették a vadonatúj pályát, szerdán az Újpest FC elleni barátságos meccs már hivatalos jelleget öltött.

Báder János (fehérben) útja jó példát jelenthet Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Ennek megfelelően feszültek egymásnak a helyi zöldek és a vendég lilák, akik részéről Kajtár István játékos megfigyelő a – még alkalmi – kispaddal szembeni oldalról nézte árgus és értő szemekkel az ifjakat.

– Ügyes gyerekből sok akad, és ez itt is így van, de hogy kiből lesz futballista, vagy hol találja meg a helyét a labdarúgásban, az már összetettebb kérdés – mondta a Hírlapnak az ÚFC szakembere.

 

A fővárosiak nemcsak az U15-ös gárda halmaji fellépésével segítenek a HSE-nek, hanem – egyebek mellett – a játéktér szakszerű karbantartásához is adnak útmutatót, ami talán furcsán hat, mégis sokat jelent az egyletnek.

– Fantasztikus, hogy eljutottunk idáig, vagyis a kezdeti tíz gyerek után hat év múltán hatvan fiatalnál járunk – közölte a Halmajugra SE elnöke, Sebestyén János. – Számunkra és ennek a kis falunak nagy eredmény, hogy most már van nagypályánk, és a gyerekek ezen mutathatják meg a bennük lévő küzdőszellemet és tehetséget. Az utánpótlás-nevelésben eljutottunk oda, hogy a környéken benne vagyunk az első négyben. A hét évesektől a 19 évesekig vannak gyerekeink, a felnőtteket pedig idén indítottuk először a megyei III. osztályban.

Váradi Dávidra felfigyeltek Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A tényekhez tartozik. hogy a meccset az újpestiek nyerték 10–1-re, a gólokból hatot pedig az a Váradi Dávid rúgta, aki HSE-játékosként a szünet után a vendégeket erősítette. Viszik is a lilák magukkal, tesztelésre, aztán majd meglátják, marad-e vagy sem. Az több mint ügyes fiúról az ezúttal játékvezetőként ténykedett Báder János is elismerően szólt, majd elmondta, annak idején Kompoltról hogyan vezetett az útja az FTC-ig.

A példakép köztünk jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában