HEGYI KERÉKPÁR

2020.08.05. 10:33

A 20. Bükk Maraton a meglepetések versenyét hozta

Bővelkedett meglepetésekben a 20. Bükk Maraton, a Top Mountain Bike Maraton sorozat idei első versenye. A Felsőtárkány ­térségében rendezett esemény mezőnyének létszámára is rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány okozta helyzet.

B. Cs.

Idén a szokásostól jóval kisebb mezőny rajtolt a felsőtárkányi Egeres-völgyből Fotó: Lénárt Márton

– Az eddig verhetetlennek számító ­Benkó Barbarát a fiatal Vas Kata Blanka győzte le, míg a férfiaknál a beteg Parti András helyére az ifjú Palumby Zsombor lépett. A férfiaknál hajrábefutó döntött, míg a nőknél egyértelműbben alakult a végkifejlet – mondta a Hírlapnak a váratlan teljesítményekről a szervező Nagy SE vezetője.

Nagy Ádám főszervező (balról) Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Nagy Ádám az előkészületeket illetően ­megjegyezte: mivel május 27-ig kérdéses volt, hogy lehet-e versenyt rendezni, így több vonatkozásban másképp zajlott a hangolás, mint a korábbi években. Az előnevezések alapján 720 versenyzőre lehetett számítani, végül 650 fős mezőny állt rajthoz. Megyénkbeliként a kategóriagyőztes Fodor-Fejes Adrian Adél így élte meg a próbatételt.

 

– A pályák minőségére nem lehetett panasz, sokat szikkadt a talaj a verseny ­előtti héten, bár dagonya az összes útvonalon akadt, és a patakmedrek is vízzel teliek voltak, vagyis szárazon, sár nélkül senki nem úszta meg – közölte az Egri Triatlon Klub versenyzője.

Fodor-Fejes Adrian Adél Fotó: Budai Gyula

Az egri helyezettek, 16 kilométer

Felnőtt nők: 1. Garabás Gizella

Master III., férfiak: 1. Fodor Sándor

Master III., nők: 1. Fodor-Fejes Adrian Adél (ETK)

37 kilométer

Master IV., nők: 2. Karcsai Imréné

Master III., nők: 3. Nagy Ágnes (Eger MTB)

Idén a szokásostól jóval kisebb mezőny rajtolt a felsőtárkányi Egeres-völgyből Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában