KOSÁRLABDA

2020.08.17. 14:45

Az EKE-Eger-KOK csapatánál sok a kérdőjel

Az egy hete készülő férfigárdánál egyelőre az a biztos, hogy semmi sem biztos.

Fenyves Balázs

Váczi Péter (balra) számára akadnak nyitott témák

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

– Jó lenne tudni, merthogy még a bajnokság kezdési időpontjával sem vagyunk tisztában – vágta rá a szezon kezdésére vonatkozó kérdésünkre Váczi Péter, az EKE-Eger-KOK NB I/B Zöld-csoportban szereplő férfi együttesének mestere, mondván, semmilyen információval nem rendelkeznek a bajnoki startot illetően. – Eddig a hagyományok szerint szeptember közepén kezdtünk, de most október elejét mondanak többen is. Hivatalos tájékoztatás még nincs, ezért jelen pillanatban több csapat is vakugrásba fogott. Mi egy hete kezdtük el, de például a bajnokesélyes Újpest augusztus 24-től indul, lehet, hogy a lila-fehérek már tudnak valamit.

Váczi Péter (balra) számára akadnak nyitott témák Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A nyári munkát múlt hétfőn, napi két foglalkozással kezdett egyetemistáknál ezen kívül is több kérdőjel sorjázik. Ami bizonyos, többen is távoztak, és többek sorsa is kérdéses az egyletnél. Létszámproblémák azért sincsenek, mert a nyári alapozó munka idejére a saját utánpótlásból sikerült feltölteni a létszámot. Az érkezők oldalán a Jászberényből érkező, kettes-hármas poszton bevethető Mondi Richárd neve szerepel, illetve tervben van egy húszéves, debreceni fiatal leigazolása, de egyelőre ez is kérdéses. Mint, ahogyan a hagyományosan szeptember elején esedékes saját rendezésű Dobó-kupa megszervezése is.

– A korábbi években a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének központi keretéből tudtuk finanszírozni felkészülési tornánkat, jelenleg a szövetség válaszára várunk az idei esemény sorsával kapcsolatosan – tért rá egy újabb kérdőjeles témára az EKE mestere. – Az elmúlt években rendszeresen részt vettünk a tiszaújvárosi tornán, ami idén nem jön össze, már csak azért sem, mert, ha meg tudjuk rendezni a Dobó-kupát, az pontosan augusztus utolsó hétvégéjére esik. Más kérdés, hogy ezzel az ellenféllel oda-vissza már lebeszéltünk egy-egy edzőmeccset, ám, hogy ezen kívül lesznek-e még továbbiak, az később derül ki. Jelenleg a legfőbb kérdést talán mégsem ez jelenti, hanem, hogy valóban az Eszterházy SC égisze alá kerülünk-e mi is a jövőben. Ez a téma manapság különösen időszerű, meglátjuk, mit hoznak a tárgyalások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában