ATLÉTIKA

2020.08.11. 18:00

Detrik az utolsó körben előzte meg a klubtársát

Az Ikarus BSE színeiben szereplő hevesi atléták közül a súlylökő Detrik Balázs és Kovács László is dobogóra állhatott a 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon. A Lantos Mihály Sportközpontban Szeles Bálint révén egri éremnek is örülhettünk.

S. K.

Budapest 20200808 Atlétika 2020 Magyar bajnokság OB Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Kámán Ferenc Baji Balázs Szûcs Valdó Szeles Bálint

Fotó: Dömötör Csaba

– Az idei eredmények azt sejtették, hogy Kovács Lászlónak lehet nagyobb esélye a jobb helyezésre, s ez így is nézett ki, egészen az utolsó sorozatig – emlékeztetett a hevesiek edzője, Kovács Gyula. – Laci ekkor a második, míg Balázs csak a negyedik helyen állt. A korábbi nagy csaták rutinja azonban Balázs mellett állt, aki az utolsó kísérletére 16,80 méterig lökte a szert, amivel feljött a második helyre, s ezt meg is őrizte egészen a verseny végéig. Laci – élete első szabadtéri felnőtt országos bajnokságán – 16,68 méterrel bronzérmesként zárt. Balázs esetében feltétlenül meg kell jegyezni, hogy bár címvédőként most nem sikerült nyernie, de a felnőttek között a harmadik idényében is érmes pozícióban végzett, ami kiváló eredmény. Laci az idén elsőéves az utánpótláskorúak között, vagyis bőven lesz még ideje előrébb lépni a rangsorban.

Férfisúlylökésben Tóth Balázs, az NYSC versenyzője győzött 17.18 méteres eredményével. A szintén hevesi Kovács Noel gerelyhajításban 68,58 méterrel végül az ötödik helyen zárt, holott őt is az éremesélyesek között tartották számon.

Kámán Ferenc (balról), Baji Balázs, Szűcs Valdó és Szeles Bálint Fotó: Dömötör Csaba/NS

– Noelnél nem jött be, hogy az ob előtti hetet egy kicsit lazábbra vettük, úgymond rápihent a versenyre – folytatta Kovács Gyula. – Esetében valószínűleg szerencsésebb lett volna, ha intenzívebb edzéssel formában tartjuk. Mindenesetre ez tanulságként szolgál a jövő versenyeire nézve, hiszen ne feledjük el, Noel még utánpótláskorú, sőt még jövőre is az lesz, tehát van ideje és lehetősége fejlődni.

A szintén hevesi Együd Máté, a TFSE színeiben versenyezve, a 800 méteres síkfutásban végzett bronzérmesként. A férfiak 110 méteres gátfutása a zalaegerszegi Szűcs Valdó győzelmét hozta, aki az előfutamban 13.58 másodpercre javította idei legjobbját, majd 13.66-tal tudott győzni a döntőben Baji Balázs (13.88 mp) és az egri Szeles Bálint (13.96 mp) előtt.

Az Egri Sportiskola SE 21 éves versenyzője az előfutamban (14.25 mp) Szűcs mögött a második helyen végzett. Petrovai József edző tanítványa két hete a 36. Honvéd-kupán legyőzte a mintegy két év kihagyás után ismét versenyző vb-bronzérmes Baji Balázst. A Cziráky József-emlékverseny döntőjében Szeles 14.01 másodperces idővel ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában