ATLÉTIKA

2020.09.07. 18:53

Az egri futónő és a lánya állt félmaratoni dobogón

Huszonkét férfi és 14 női egri és környékbeli induló rajtolt a 35. Wizz Air félmaratonon.

B. Cs.

Kiss Mirella, Karsay Bíborka és Sebestyén Tímea

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Az ultrafutóként ismert Sebestyén Tímea egyéniben és csapatban is érdekelt volt a budapesti versenyen.

– A Laufenn Trió tagjaként 45 női csapat közül a harmadik helyre sikerült befutni – közölte az Egri Sportiskola SE atlétája. – Mivel indultam egyéniben is, így én voltam a kezdő csapattag, és 8,3 kilométert tettem meg – 38:54 perc alatt. Azután a lányomra, Karsay Bíborkára várt 7 kilométeres szakasz (33:03), majd pedig budapesti futóbarátnőm, Kiss Mirella tudta le a harmadik, 5,8 kilométeres etapot (27:43), így 1:40.41 órás idővel végeztünk harmadikként.

Kiss Mirella, Karsay Bíborka és Sebestyén Tímea Fotó: Heves Megyei Hírlap

Sebestyén egyéniben 1:46:32 órás eredménnyel 1300 női indulóból a 99. helyen zárt, ami korosztályában a 17. helyezést jelentette.

– Nagyon büszke vagyok 13 éves lányomra, Bibire, aki a dobogós gárdák között a legfiatalabb csapattagnak számított – emelte ki az édesanya.

Saját teljesítményéről azt mondta Sebestyén Tímea, mivel ebben az évben inkább ultraversenyeken vett részt, ahhoz képest az eredménye „nem olyan rossz”.

– Az edzéseimen inkább a kilométerek számítottak, hogy egyre tovább bírjam a testi terhelést, idén nem a gyorsaság volt a fontos – magyarázta, hozzátéve: az egri férfiak nagyon jól szerepeltek a versenyen, miként Szecskó Attiláné Hossó Anita is szép időt ment, az 1:42.45 órás eredmény a 66. helyezést jelentette neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában