EXTRÉM SPORT

2020.09.01. 11:45

Az egriek spártai indulója 76 akadályt leküzdve győzött

A Cross Team Eger SE versenyője és edzője Csehországban állhatott a dobogó tetejére.

B. Cs.

Forrás: Cross Team Eger SE

Futóverseny extrákkal azaz Spartan Race Ultra Liberecben. Ez várt Miklovicz Gáborral és debreceni társaira a csehországi versenyen, ahol 52 kilométeres távon 2700 méteres össz-szintkülönbséget és 76 akadályt kellett maguk mögött hagyni.

– Az idei hosszú versenyre csatlakoztam a debreceni csapathoz, vagyis Boros János, Haramura Vilmos és Jenei Sándor társaságában neveztem – mondta a Heol.hu-nak Miklovicz Gábor. – Előző éjjel szakadt az eső, így a pálya elázott, az akadályok csúsztak. A majomlétrát könnyen el lehet rontani, ami egyszerű akadály, ám most roppant nehéznek számított. Két csapattársam leesett előttem, „jutalmuk” 30 darab ötütemű fekvőtámasz volt. Nekem és harmadik társamnak sikerült tovább haladni, ami azért is bírt nagy jelentőséggel, mert aznap még 72 akadályt kellett teljesíteni. Így is tettünk.

Az egri, debreceni négyes remekül teljesített Fotó: Cross Team Eger SE

Mikloviczék leküzdötték a hegyet, a csúszós akadályokat, a majomlétrát és a dárdadobást háromszor, várt rájuk egyensúlyozás, kötélmászás, 20 kilogrammos homokzsák-cipelés hozzávetőleg egy kilométeren keresztül egy Eged-hegy meredekségű sípályán, patakokkal tűzdelve, tóátúszással színesítve.

– A csapatidő szerint 9 óra 30 percet töltöttünk a pályán mindenféle embert próbáló akadállyal. Remek nap volt, amiért jutalomként a dobogó első helye várt ránk – tette hozzá Miklovicz Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában