LABDARÚGÁS

2020.09.17. 18:13

Óvás után: pontok az Eger II. és a Mikófalva csapatának

Két esetben is törölte a pályán elért eredményt az MLSZ Heves Megyei Versenybizottsága.

B. Cs.

Az egriek (kék mezben) is megkapták a pontokat Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

A Bélkő SE által megóvott Bélkő SE-Mikófalva–MSE-Egercsehi megyei III. osztályú mérkőzés pályán elért eredményét (1–4) azért törölték, és a mérkőzés három pontját 3–0-s gólkülönbséggel azért kapta a Bélkő SE-Mikófalva, mert a csehieknél pályára lépett négy olyan labdarúgó, akik korábban az MSE-Mátraballa csapatában szintén szerepeltek bajnoki mérkőzésen.

Az indoklás szerint a Heves megyei III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása alapján „a tartalék csapatban szezononként a 2001-ben vagy előtte született labdarúgók közül három labdarúgó szerepeltethető a sportszervezet első csapatából. Ez a három labdarúgó a versenyszabályzat előírásainak figyelembevételével az érintett szezon folyamán végig szerepeltethető a tartalékcsapatban, de ezen három játékoson kívül más 2001-ben vagy előtte született játékos a szezon folyamán már nem szerepeltethető a tartalékcsapatban.”

Az egriek (kék mezben) is megkapták a pontokat Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Eger SE II. csapata is jogosulatlan játék miatt nyújtott óvást, amelyet a versenybizottság megvizsgált, majd elfogadott. A megyeszékhelyiek a Gyöngyöshalász SE elleni megyei I. osztályú bajnoki mérkőzést követően fordultak beadvánnyal az igazgatósághoz. Mivel a halásziak „a labdarúgók kötelező szerepeltetésére“ vonatkozó szabályt megsértették, a pályán elért eredményt (1–1) törölték, és a mérkőzés három pontját 3–0-s gólkülönbséggel az egriek javára írták.

A halásziak az úgynevezett fiatal szabályt nem tartották be

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában