SPORTLÖVÉSZET

2020.11.12. 15:03

Petőfibányai elnök és gyöngyösi versenyző szövetségi díjazott

Petőfibányai klubelnök, edző és gyöngyösi versenyző sportágért tett több évtizedes tevékenységét ismerte el rangos kitüntetéssel a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ).

B. Cs.

Giczey András és Belkovics Béla Körmös Gáborné és Farkas Imre

Forrás: Heves Megyei Sportlövő Szövetség

A járványügyi helyzet a díjátadást is felülírta, a Heves Megyei Sportlövő Szövetség által javasolt személyek ugyanis az MSSZ éves közgyűlésén, a Magyar Sportok Házában vették volna át elismeréseiket, ám erre nem kerülhetett sor. A megyei szövetség elnöke, Giczey András és a szervezet főtitkára, Belkovics Béla az általános és középiskolák részére rendezett Ki lesz Gyöngyös város bajnoka? légfegyveres verseny díjátadóján nyújtotta át a jutalmakat.

Körmös Gáborné Siraky Aranka díszoklevelet vehetett lelkiismeretes, odaadó munkájáért. A sportlövészettel az 1960-as évek elején, a selypi térségben megismerkedett sportember az MHSZ járási, megyei és országos versenyein kezdte pályafutását. 1970 és 1973 között a Zalka Máté katonai iskola sportlövőjeként szerepelt ob-n és nemzetközi versenyen. 1996-tól napjainkig a Petőfibányai Lövész Sportklub elnöke, tudásával és tapasztalatával jelentősen hozzájárul az utánpótláskorú sportlövők eredményes szerepeléshez, legyen szó általános és középiskolák országos bajnokságáról, vagy éppen Diákolimpia Országos Döntőről. Jeles tanítványa, Hordós Zoltán többszörös országos bajnoknak mondhatja magát.

Giczey András és Belkovics Béla Körmös Gáborné és Farkas Imre
Fotó: Heves Megyei Sportlövő Szövetség

A sportlövőként ötven éves múltra visszatekintő Farkas Imre az MSSZ ezüstjelvényére lehet büszke. A recski születésű versenyző 1968-ban ismerkedett meg a sportlövészettel a helyi klubban. Először légpuskával, majd kispuskával versenyzett. A salgótarjáni és a feldebrői egylet után 2016-tól a VAMAV LK versenyzője, lövészet iránti szeretete félévszázad múltán is töretlen. Jelenleg a 60 év feletti kategóriában versenyez, sikereinek felsorolásában a terjedelem erős korlátot szab.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában