KÉZILABDA

2020.12.02. 14:46

A SBS-Eger kapusának fontos a bizalom

Balogh Tibor, az SBS-Eger NB I.-es csapatának nyáron szerződtetett kapusa a közösség erejét tekinti az eddigi sikerek legfőbb mozgatórugójának.

Sike Károly

Balogh Tibor hat pontot remél erre az évre

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Mit gondol, minek köszönhető az elmúlt két mérkőzés sikere?

– Remek közösség formálódott, amely a pályán és azon kívül is megbonthatatlan egységet képez – válaszolta a 27 éves kapus. – Hiszünk egymásban, támogatjuk a társakat, amivel hatalmas energiák szabadulnak fel. Nincsenek tabuk, feltétel nélkül mindent meg tudunk beszélni, ami viszi előre a csapatot. Az elmúlt győzelmek során ez mind érzékelhető volt. Nem véletlen, hogy a mérkőzések második félidejében rendre sikerült megújulni.

A saját teljesítményével mennyire elégedett?

– Ritkán vagyok elégedett magammal. Mindannyian kellettünk a győzelmekhez. Ahogy egy mérkőzésen belül is fejlődik a csapatjáték, úgy javul az én teljesítményem is.

Balogh Tibor hat pontot remél erre az évre Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Talán a bajnokság kezdeti szakaszában még korai erről beszélni, de mit gondol, ­mennyire jöttek be a számításai az egri szerepvállalással kapcsolatban?

– Nincs okom a panaszra, azt kaptam, amit előzetesen reméltem. Rend van az öltözőben, érzem a szakmai stáb bizalmát, amit igyekszem jó védésekkel meghálálni. Nagyon várom már, hogy a szurkolókkal is találkozhassunk, akkor válhat teljessé az örömünk.

– Mit vár az év további részétől?

– A Komló és az FTC ellen szerzett pontok birtokában kötelező feladatként tekintünk a Cegléd legyőzésére. Persze tudjuk, hogy ezúttal is maximális erőbedobásra lesz szükség, de az elmúlt két siker akkor lesz igazán értékes, ha szombaton is győzünk. Ha hat ponttal vonulhatnánk a karácsonyi pihenőre, nem hiszem, hogy bárkiben lenne hiányérzet.

A Dabas helyett a Cegléd érkezik

Az eredeti kiírással ellentétben nem a Dabassal, hanem a Cegléddel mérkőzik szombaton 18 órától a Kemény Ferenc Sportcsarnokban az SBS-Eger együttese.

– A dabasiaknál a múlt héten újabb játékosoknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, emiatt az egész csapat tíznapos karanténba vonult – magyarázza az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Hogy ne maradjunk mérkőzés nélkül felvettük a kapcsolatot a ceglédiekkel, akikkel megállapodtunk abban, hogy szombaton pótoljuk a 8. fordulóból elhalasztott összecsapást.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös heti programja változatlan: a mátraaljaiak szombaton 18 órától a Balatonfüred vendégeként lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában