KÉZILABDA

2020.12.04. 17:39

Edzők különpárbaja az egri Leányka úton

Az egri hölgyekhez élcsapat látogat, a hatvani férfiak pedig dobogón álló együtteshez utaznak a másodosztály hétvégi játéknapján.

Fenyves Balázs, Sike Károly

Zsadányi Sándor a kollégára is „hegyezi” magát

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A női NB I/B Keleti csoportjának 11. fordulója:

ESZTERHÁZY SC (2.)–KISPESTI NKK-VAJK (3.)

Eger, Eszterházy csarnok, zárt kapuk mögött, szombat, 18.00. V.: Őri, Pozdena. Élőben: Líceum Tv fb-oldal.

Az élen álló Vasas elleni kétgólos vereség kényszerpályára állította az egrieket, akiknek ma győzni kell, ha harcban kívánnak maradni a bajnoki címért.

A Keleti csoport állása

– Az év második komoly rangadójára készülünk, ezúttal is hazai pályán, ráadásul ismét nagyon nehéz összecsapásra számítunk, mivel az ellenfél kapta eddig a legkevesebb gólt a mezőnyben – mondta Zsadányi Sándor, az ESC mestere.

– Rendkívül masszív védekezéssel találjuk majd szembe magunkat, persze, mi is hasonlóban kívánjuk részesíteni vendégünket. A mérkőzés pikantériája az, hogy nekünk, és a Kispestnek is egy-egy vereség csúfítja a mérlegünket, mindketten a Vasastól kaptunk ki. Ez azt jelenti, hogy esetünkben a második hely megszilárdításáról szól az összecsapás, míg a fővárosiaknak annak megszerzéséről. A másik különlegesség, hogy a fővárosiak edzőjével kiváló barátságot ápolok, gyakorlatilag napi kapcsolatban állunk, ezért biztos vagyok benne: Nagy Attila is azon lesz, hogy megvicceljük egymást. Emiatt is gondolom, hogy nemcsak a pályán, azon kívül is jó kis csata várható.

Zsadányi Sándor a kollégára is „hegyezi” magát Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I/B Keleti csoportjának 10. fordulója:

FTC U22 (3.)–HATVANI KSZSE (6.)

Budapest, Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött, vasárnap, 17.00. V.: Héjja, Kónya.

A hatvaniak több mint egy hónap kényszerszünetet követően, egy hete a sereghajtó Nyíregyháza elleni mérkőzéssel kapcsolódtak be ismét a bajnoki körforgásba. A gyöngyösi albérletben 34–28-ra nyertek Bali Richárdék, amivel idénybeli ötödik találkozójukon második győzelmüket aratták.

A fővárosiak hat mérkőzést követően négy győzelemmel állnak, a koronavírus miatt leállásból visszatérve azonban két mérkőzésen még nem szereztek pontot. A DEAC-cal szemben hazai pályán 24–23-ra, az Ózd ellen idegenben 28–20-ra maradtak alul Kiss György edző tanítványai.

A háromesélyes találkozón döntő lehet, hogy a hatvaniak mennyire tudnak felülemelkedni a mindennapok gondjain, s képesek lesznek-e tartani a lépést a zöld-fehérek NB I-ben edződő fiataljaival.

A Keleti csoport állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában