LABDARÚGÁS

2021.01.22. 18:10

Az egri csatár az Austria Wien ellen játszott a stadionavatón

Légiós voltam című sorozatunkat Kasza Gáborral folytatjuk. Az egri futballistát megelőzően Márkus Tamás, Katona Attila és Nagy Gábor idézte fel külföldön töltött időszakát.

B. Cs.

Kasza Gábor Breitenau hírességének számít Fotó: családi album

Fotó: Bódi Csaba

– Kétezertízben pályafutásom egyik legnehezebb, de egyben legjobb döntését hoztam meg azzal, amikor elfogadtam az akkor még ötödosztályú Breitenau ajánlatát – mondta a Heolnak Kasza Gábor. – Harmincévesen, sok rutinnal a hátam mögött belekóstolhattam, miként működhet a futballozás légiósként a „sógoroknál”. Szerencsére a tíz év alatt rengeteget tanulhattam tőlük, mind emberileg, mind szakmailag. Jó lenne ezt majd egyszer átadni edzőként.

A megyeszékhelyi futballista előzőleg Ausztria mellett Ománban, sőt 18 éves korában még a francia Rennes együttesénél is járt tesztelésen. Az osztrák éra előtt az FTC, az Eger SE, a Siófok, a Marcali, a Kecskemét, a Kiskunhalas, a Besenyőtelek, a Diósgyőr, a Felsőtárkány és a Mezőkövesd színeiben töltött idények kerültek a „törzslapjára”.

Kasza Gábor Breitenau hírességének számít Fotó: családi album

– Profi körülmények, csodálatosan előkészített pályák, jó hangulatú mérkőzések részese lehettem – folytatta a játékos. – A szurkolók pozitív hozzáállása példa értékkel bírt. A csapattal sikerült két bajnoki címet elérni. A 215 mérkőzésemen 194 gólig jutottam, négyszer hódítottam el a gólkirályi címet. Sok szép emlék közül az egyik legszebb,a amikor a stadionavatónkon vendégül láthattuk az Austria Wien csapatát. A gárda kitartó próbálkozása ellenére úgy döntöttem, hogy befejezem aktív labdarúgó-pályafutásomat. Hálás vagyok, és a mai napig jó kapcsolatot ápolok a klubbal és a játékosokkal. Az utolsó mérkőzésemen – elismerésük jeléül – az egyesület vezetői óriásplakáttal fejezték ki köszönetüket.

Kasza Gábort sokszor hívták magasabb osztályban szereplő csapatoktól, jobb lehetőségekkel, de mivel nagyon sok pozitívumot kapott a Breitenau részéről, így meg se fordult a fejében a váltás. Visszagondolva úgy érzi: jól döntött.

– Nemrég hazaköltöztem Egerbe, elég volt a világjárásból. Most kezdtem el keresni a lehetőségeket, jelenleg családi vállalkozásban segítek – közölte a korábbi gólvágó.

Sikerek, címek, elismerések

Kasza Gábor legnagyobb sikerei: NB III.-as bajnok a Mezőkövesddel (2009), megyei I.-es bajnok az Egri FC-vel (2007), Diósgyőri VTK NB II., 3. hely (2005), megyei I-es és NB III.-as gólkirály, olimpiai válogatottkeret-tag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában