VÍZILABDA

2021.01.12. 22:05

Visszatérhetnek az egri pólósok a Bitskey Aladár Uszodába

Az uszoda üzemeltetése havonta 3 millió forint többletköltséget jelent, amit az Egri Vízilabda Kft. szeretne megfinanszírozni.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

„Örülünk, hogy az elmúlt két évben sikerült látványos lépéseket tennünk, segíteni tudtuk az egri úszó- és vízilabda sportot, ami az infrastruktúra fejlesztést illeti. A Termálfürdő 50 méteres medencéjén: hideg, nyirkos sátrat egy jobb szigetelésű, kétrétegű sátorra tudtuk cserélni 60 millió forint értékben. A tavalyi évben úgy terveztük, hogy már októberre megérkezik az a gázkazán, amelynek segítségével a megfelelő hőmérséklet is biztosítva lesz ami a levegőt és vizet illeti. A kazán sajnos csak decemberre érkezett meg. Ezt a fejlesztést: 12 millió forinttal támogattuk. Büszkék vagyunk arra, hogy a közel 110 millió forintos fejlesztésből az Egri Vízilabda Klub és az Egri Vízilabda Kft. 72 millió forinttal tudta kivenni a részét a 20 millió forinttal csökkentett éves városi támogatás ellenére is.” – számol be közleményében az Egri Vízilabda Klub.

Mint írják: bár a valódi téli napok még nem tették vizsgára az új gázkazánt és így a vízhőmérsékletet sem, bíznak abban, hogy az Eger Termál Kft. tudja biztosítani a gyermekek számára szükséges 27 Celsius-fokos hőmérsékletet. Kiemelték továbbá: örülnek a sátor mellett található ideiglenes konténer-öltözőknek – amelyek ebben a rendkívül nehéz időben segítséget nyújtanak –, azonban látják, hogy bőven van teendő ezen a területen is.

" data-width="500" data-show-text="true">

">🗣Beresnyák Gyula: – Állandó hőmérsékletű levegőt tudunk biztosítani a sátorban, így a legkisebbek is bátran sportolhatnak 🏊‍♀️🤽‍♂️

Egri Úszó Klub, Eger Thermálfürdő, #zfeger, Egri Vízilabda Klub

Visszatérés a Bitskeybe!

„Nagy reménnyel vagyunk a Bitskey Uszodába való minél hamarabbi visszatérést illetően. Azon munkálkodunk, hogy akár anyagi segítség árán nemcsak a mi pólós palántáink, de az összes városi egyesület számára ez minél hamarabb megtörténjen. Az Eger Termál Kft. tájékoztatása szerint a Strand sátor helyetti Bitskey üzemeltetés havonta 3 millió forint többletköltséget jelent számukra, amit az Egri Vízilabda Kft. szeretne megfinanszírozni. Fontosnak tartjuk, hogy az első hazai OB-I-es mérkőzésünket már a fedett uszodában tudjuk lejátszani, mert a Strand 7-es medencéje korábban nem kapott OB-I-es hitelesítést.” – folytatta közleményében a klub.

A járványhelyzeten túl szeretnék, ha az idén 21 esztendős uszoda tetőfelújítása TAO-pályázatunk segítségével megvalósulna. Középtávú terveik között szerepel továbbá a Bárány Uszoda 12 hónapossá tétele, azaz sátortetővel fedése a téli időszakra. S a klub célja még továbbá a költséghatékonyság mellett a környezettudatos technológia alkalmazása: azaz, a hőszivattyús rendszer kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában