TEQBALL

2021.02.09. 18:14

Az Egri Teqball Akadémia újabb duója lépett a honi első osztályba

Az Egri Teqball Akadémia (ETA) fejlődésének ékes bizonyítéka, hogy az idei szezonban a klub két kettőssel képviseli a megyeszékhelyt az országos bajnokság első osztályának páros küzdelmeiben.

Bodolai Zsolt

Az Aradszki Roland és Varga Alex alkotta ketős magasabb szintre lépett Budapesten Fotó ETA

Fotó: Bódi Csaba

Bővült az edzéslehetőségek száma is, ettől a hónaptól már három asztalon, heti három tréningen lehet pallérozódni a sportág hívinek. Hogy ennek köszönhető-e vagy sem, de az ETA számára nemcsak a tavalyi év zárása sikeredett kiválóra, hanem az idei esztendő is remekül indult. A Farkas Krisztián, Farkas Dániel kettős az országos bajnokság páros viadalán elért második helyezést követően szerzett jogot a honi legmagasabb osztályban történő részvételre. Hozzájuk csatlakozott az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett osztályozót sikerrel vett Varga Alex, Aradszki Roland duó.

Az Aradszki Roland és Varga Alex alkotta ketős magasabb szintre lépett Budapesten Fotó ETA

Az Egri Teqball Akadémia vezetőjeként Nagy Zoltán a sikereken felül több pozitívumról is beszélt a Hírlapnak.

– Óriási fegyverténynek tartom, hogy megalakulásunk első évében két párosunk is a legjobbak között folytathatja szereplését – mondta az ETA első emberere. – Egyletünk ettől az évtől egy női, két junior, továbbá 12 férfi felnőtt játékossal rendelkezik. Máhner Márk, Kovács Dániel, Kovács Nándor, dr. Csiki Zsolt, és Hudák Balázs személyében öt új játékos jött hozzánk, akik a nagypályás focin kívül immár az Egri Teqball Akadémiát erősítik. Hudák továbbá segítő kezet nyújt a jövőben a sérülések rehabilitációjában, és – munkájából adódóan – játékosaink izomzatának frissen tartásában is nagy segítségünkre lesz.

Korábban Füzesabonyban készültek az „asztal foci” szerelmesei, azonban a napokban pont került az új edzőterem helyére. Februártól kezdve és az új igazolásokkal kiegészülve az andornaktályai iskolaépület tornatermében három asztalon, heti három alkalommal nyílik lehetőség a gyakorlásra.

USA: előretörés

Terjedelmes videoriportot közölt az amerikai CNN hírcsatorna internetes híroldalának címlapján a teqball amerikai előretöréséről. A magyar sportinnováció egyre ismertebb a világon, ugyanakkor az Egyesült Államokban csak nemrég kezdett el terjeszkedni. A CNN tudósításában szereplő helyi teqballklub, a csupa női sportolóból álló BellaTeq célja a sportág népszerűsítése, valamint hogy tagjai belátható időn belül ott lehessenek az olimpiai játékokon. Ez a célkitűzés egybevág a Nemzetközi Teqballszövetség (FITEQ) szándékaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában