BIRKÓZÁS

2021.02.10. 18:03

Sike András szívesen vállal szerepet az ESE életében

Sike András személyében korábbi olimpiai bajnok csatlakozott az Eger Sikeréért Egyesülethez (ESE).

S. K.

Sike András Fotó: Lénárt Márton

Az 1988-as szöuli nyári játékokon aranyérmes birkózó nem az első sportoló, aki elfogadta a Forgó János vezette egyesület meghívását.

– Helyi születésűként máig rendszeresen járok a városban – jelentette ki a magyar kötöttfogású válogatott 55 éves szövetségi kapitánya. – Egerben kezdtem el sportolni, az édesanyám jelenleg is itt él. Városszerte nagyon sok pozitív jelzést kaptam az ESE munkájáról, így magam is szívesen csatlakoztam, hogy közösen tegyük még sikeresebbé Egert.

Sike András Fotó: Lénárt Márto/Heves Megyei Hírlap

Sike András 1982-ben, 17 évesen igazolt a Ferencvároshoz, ahol pályafutása legnagyobb sikereit érte el. Az 1988-as szöuli olimpián, a kötöttfogásúak 57 kilós súlycsoportjában a dobogó tetejére állhatott, emellett világbajnoki és Európa-bajnoki érmek, magyar bajnoki címek sorakoznak a dicsőséglistáján. Aktív sportolói pályafutása lezárását követően is maradt az FTC kötelékében, ahol az ifjúsági majd a felnőttcsapatot irányította és a szakosztályvezetői feladatokat is ellátta. Hat éve a magyar kötöttfogású válogatott szövetségi kapitányaként számíthatnak jelentős tapasztalatára és tudására.

– Nagy öröm számunkra, hogy Sike András is csatlakozott tagjaink közé, hiszen a kiváló sportember és edző nemcsak a város, hanem az egyetemes birkózósport ikonikus alakja is – fogalmazott az egyesület honlapján Forgó János. – András segítségével tovább népszerűsíthetjük egyesületünket és annak tevékenységét a város lakói, illetve a megyeszékhelyre látogató vendégek körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában