LABDARÚGÁS

2021.03.19. 20:47

A 75 esztendős gyöngyösi szakedző az ifjak jövőjére figyel

Az elmúlt időszakban sok mindenen keresztülmentem, de most azt mondhatom, hogy viszonylag jó egészségi állapotban vagyok – felelte érdeklődésünkre Péczely Szabolcs.

Bódi Csaba

Péczely Szabolcs egészségnek örvend Archív fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

A Gyöngyösön élő szakedző a közelmúltban töltötte be 75. életévét. Ebből négy évtized elválaszthatatlanul a futballhoz kötődik.

– Manapság is folyamatosan figyelemmel kísérem a labdarúgóvilág történéseit, legyen szó városi, megyei, országos vagy nemzetközi szintről. Negyvenéves életműpálya áll mögöttem a labdarúgást illetően, ettől nem lehet elszakadni – tette hozzá.

A szakember Gyöngyösön, Egerben, Recsken, Hatvanban, Jászberényben, Vácott, Tiszaújvárosban, Heréden, Domoszlón, Gyöngyösorosziban, Selypen és Gyöngyöshalászon tevékenykedett edzőként. 1971-ben segédedzői, 1976-ban edzői képesítést szerzett, 1983-ban pedig szakedzőként diplomázott. A tréneri munkát a GYAK serdülőcsapatánál fejezte be 2009-ben. Arra kérdésre, hogy azóta keresték-e ajánlattal, így válaszolt.

Péczely Szabolcs egészségnek örvend Archív fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Vállaltam volna feladatot, de nem volt rám szüksége a megyének. Az MLSZ Heves megyei társadalmi elnökének, Jakab Gábornak a „csapatában” a Labdarúgás Jövőjéért Utánpótlás Alapítvány kuratóriumának tagjaként segédkezek. Ezenkívül persze a felnőttek mérkőzéseit is nyomon követem.

A Gyöngyöshalászon 18 esztendőn keresztül testnevelőként dolgozott Péczely Szabolcs örömmel nyugtázta a honi futballéletben bekövetkezett változásokat.

– A legnagyobb mértékben egyetértek és üdvözlöm azokat a törekvéseket és fejlesztéseket, amelyeket a magyar labdarúgás körülményeinek és lehetőségeinek az érdekében tesz állami segítséggel a Magyar Labdarúgó-szövetség. Annak idején elmondtam a labdarúgópályák állapotáról a véleményemet, ahhoz képest óriási fejlődés tapasztalható az infrastruktúrát illetően. Szakmailag is elég nagy változások történtek, és ez örvendetes, már csak azért is, mert jómagam is bíráltam a korábbi irányvonalat – fogalmazott a szakedző, akinek a Magyar Edzők Társaságához beadott Életmű pályázata a világhálón megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában