LABDARÚGÁS

2021.03.07. 10:19

Elnézést kérő játékvezető, sportszerű füzesabonyi futballista

Az Eger SE II. edzője indokoltan változtatott szokásán a Füzesabonyban aratott 4–1-es győzelmet követően.

B. Cs.

Lucián János is a középpontba került az edző részéről

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A megyei I. osztályú bajnokság 14. fordulójában zárt kapuk mögött lejátszott Füzesabony–Eger SE II. mérkőzést követően a vendégek edzője, Vitányi László röviden így értékelte a látottakat.

– Valószínűleg nem ez volt a forduló legszínvonalasabb mérkőzése. Ellenben nagy küzdelem és helyenként jó játék jellemezte a csapatokat, melyből mi jöttünk ki jobban – mondta Vitányi, majd bővebben kitért az általa tapasztaltakra. – Egyáltalán nem szoktam az ellenféllel és a játékvezetővel foglalkozni, de most kell! Két kiemelkedő jelenetet kell megemlítenem. Egy ütközést követően le kellett cserélnem az egyik játékosomat, majd nem sokkal később a vétlenül sérülést okozó Szabó Ákost is lecserélték. A füzesabonyi labdarúgó az egész létesítményen keresztül a kispadunkhoz jött, hogy érdeklődjön a sérült állapotáról és átbeszéljük a történteket.

Lucián János is a középpontba került az edző részéről Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Vitányi László a sípmester, Lucián János tevékenységét is kiemelte.

– A másik esetben a fényviszonyok miatt a játékvezető egy támadásunk során a kapufáról a kapu elé pattanó labdát úgy látott, hogy az a játéktéren kívülre került, így lefújta az akciót, hiába mi érkeztünk a kipattanó labdára is. Hibáját észlelve – ami után a szabályok szerint a kapust illette a labda –, a csapatkapitányunknak, Lázár Leventének, majd a mérkőzést követően nekem is elmondta az általa tapasztaltakat, és elnézést kért. Mindkét cselekedet számomra mindennél többet ér, és büszke vagyok a két fiatalemberre! Lám, így is lehet, nagy tisztelet érte!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában