ATLÉTIKA

2021.04.12. 15:08

Az Egri VSI SE indulója bronzérmes 100 kilométeren

Harmadik helyen ért célba az Egri VSI SE színeiben indult Sebestyén Tímea a 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokság női mezőnyében.

B. Cs.

Sebestyén Tímea (jobbra) legyőzte a nehézségeket Fotó: Egri VSI

– Futottam már ilyen hosszú távú versenyeken, de ez volt az első 100 kilométeres ultrafutó országos bajnokságom – mondta Sebestyén Tímea. – Az 1755 méteres körpálya nem volt teljesen ideális, ugyanis mintegy 40 százalékban kemény díszköves burkolat és a futóritmusból kizökkentő, rövid, de meredek híd jelentett nehezítő tényezőt. Utóbbi miatt körönként 25 méter szintkülönbség jelentkezett, ami 57 körnél már eléggé tekintélyesnek számít. Négy körönként frissítettem, ettem, ittam, jött a sótabletta és a magnézium. Hetven kilométernél ruhát, zoknit és cipőt cseréltem, majd pedig 80 kilométernél már fájt a lábam a sok térkőtől és a folyamatosan megmászott híd miatt. De végig csináltam!

Sebestyén Tímea (jobbra) legyőzte a nehézségeket Fotó: Egri VSI

A Balatonfüredi Atlétikai Club Balatonalmádiban rendezett eseményén a járványkorlátozások miatt a nyílt versenyt törölni kellett, így csak az országos bajnokságok résztvevői futhattak. A 100 kilométeres táv 29 nevezőjéből 21-en álltak rajthoz, közülük tizenöten értek célba. Sebestyén Tímea 11:29:57 óra teljesítette a távot.

– Timit öt éve ismerem, akaratereje, motiváltsága és a kitartása minden sportoló számára példaértékű – jellemezte az ultrafutót az Egri VSI SE atlétika edzője, Fejes Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában