LABDARÚGÁS

2021.04.27. 17:32

Gyöngyösön a Hatvan: több mint rangadó

Kieső helyen álló megyénkbeli csapataink találkoznak egymással ma délután Gyöngyösön, míg az egriek helyosztó találkozóra utaznak Békésbe az NB III. Keleti csoportjának 32. fordulójában.

Bódi Csaba

Szerda, 17.00:

GYÖNGYÖSI AK-MÁTRA-BETON (17.)–FC HATVAN (18.)

Gyöngyös, Kömlei Spt., zárt kapuk mögött. V.: Leél-Őssy Ádám (Szabó D., László). Élőben: Gyöngyösi AK YouTube.

Az elmúlt három mérkőzés alapján a formát tekintve a hatvaniak állnak jobban. A vendégek hat pontjával szemben a gyöngyösiek mindössze egy egységet gyűjtöttek, noha kétszer közvetlen riválissal találkoztak. A GYAK-játékosok rossz emlékei között fellelhető őszi 4–0-s vereségen túl a presztízs is fontossággal bír a megyei derbin, ám ettől lényegesebb a tényleges eredmény. Ez esetben igazán értékkel kizárólag a győzelem bír, mert a döntetlen csak attól jobb, ha nem kap ki a csapat. A pillanatnyilag súlyosnak számító helyzetben, vagyis a kiesőzóna tagjaként ez mindkét gárdára egyformán érvényes.

A tavaszi idény során azt már több alkalommal kiemelték a vezetőedzők, hogy rendre akkor nem sikerül jó megoldást hozni játékosaiknak, amikor döntésre kellene vinni a találkozót. Nyilván jelentős részben ennek tudható be, hogy mindkét társaság az osztályban maradásért küzd, nem pedig az előkelőbb helyezésekért.

Gyöngyösi részről Labancz Róbert, a hatvaniak oldaláról pedig Gabala Krisztián is tisztában van azzal, hogy az idényből hátralévő hét összecsapás valódi élet-halál harccal ér fel. A kérdés, hogy ez a szemlélet milyen módon és főképp mekkora hatékonysággal köszön vissza a labdarúgók teljesítményében.

Még nem késő észbe kapni, de a meccsek gyorsan fogynak.

Ősszel: FC Hatvan–Gyöngyösi AK 4–0.

A játéknap teljes programja

FÜZESGYARMAT (5.)–EGER SE (6.)

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep, zárt kapuk mögött. V.: Horváth Máté (Czeglédi, Bíró). Élőben: Eger SE YouTube, Egri Foci Tv.

– A héten két rangadó vár ránk, amelyeken, ha jó eredményt érünk el, a célegyenesbe fordulva jelentős előnyre tehetünk szert a közvetlen riválisainkkal szemben. Ehhez először győzelemre van szükségünk Füzesgyarmaton, ami nem lesz egyszerű, de a csapatunk képvisel olyan játékerőt, hogy idegenben is nyerjünk – mondta az egriek középpályása, Révész András a klub honlapjának.

Ősszel: Eger SE–Füzesgyarmat 2–1.

A Keleti csoport állása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában