LABDARÚGÁS

2021.05.03. 14:52

A 21–1-es vereség margójára, avagy 18 év után az első piros lap a csapatkapitánynak

Hazai pályán szenvedett kiütéses vereséget az EKE-EHÖK-Szihalom megyei III. osztályú csapata. A letaglózó kudarc mögötti történésekről így vallott a szihalmiak kiállított csapatkapitánya.

B. Cs.

Bíró Balázs (balról) Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Csapatunk eleve tíz fővel várta a bajnokesélyes Tarnamente gárdáját, így már garantált volt a nagyarányú vereség, de sportszerűségből, kiálltunk – írta a klub közösségi oldalán Bíró Balázs. – Gyorsan hátrányba kerültünk, majd a 13. percben született harmadik vendéggólnál csapattársunk, Kotta László véleményezte a partjelző munkáját. Minden trágár kísérőszó nélkül annyit mondott, hogy „Már a másodikat engeded el”. Ezt egyből sárga lappal jutalmazta a játékvezető. Erre megjegyeztem, hogy „Nem bennünket kellene ezzel szívatni, hanem ott ahol k.rva anyáznak, meg megvernek titeket hétről-hétre, ott kellene odaadni a lapokat”.

Emiatt kaptam egy sárga lapot. Utána saját csapattársam jelezte, hogy ne szóljak neki, mert a jövő héten is játszanom kell. Erre annyit mondtam a társamnak, hogy „Nem érdekel a jövőhét b.zd meg”. És erre kiállítottak, amiért a saját társammal beszéltem. A mérkőzés alatt már a sárgák számát nem tudtuk követni (ezekből hét szerepel a jegyzőkönyvben – a szerk.). Végezetül a bírói hármas angolosan távozott, a jegyzőkönyv véleményezésére (amely alternatív valóságban játszódott), átvételére nem biztosított lehetőséget. Jómagam 18 év után kaptam életem első piros kártyáját... Amivel nem lenne gond, csak a baj az, hogy két sportszerű csapat játékát tették ezzel tönkre, máshol meg behúzott farokkal eltűrik a megaláztatást is, vagy az ellenfél szétrúgását, bántalmazását, a testi épségük védelme érdekében. Mi a megoldás? Nem tudom, de így nem sok értelme van az amatőr labdarúgásnak – zárta szavait a 29 éves Bíró Balázs.

Bíró Balázs (balról) Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A megyei III. osztály Keleti csoportjának 19. fordulójában:

EKE-EHÖK-SZIHALOM–TARNAMENTE 1–21 (1–9)

Gól: Tóth R. (45.), ill. Vezekényi (3., 26., 54., 57., 66., 88.), Boros (10., 13., 31., 32.), Major (29.), Bajzát L. (34.), Nagy S. (38.), Krisztián Zs. (47.), Erki (68., 73., 76., 81., 83., 89.), Kakuk (79.).

Kiállítva: Bíró B. (13.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában