AUTÓSPORT

2021.05.07. 18:09

Az Ózd–Eger ralira a teljes magyar élmezőny leadta nevezését

Tavaly szeptember után tér vissza megyénkbe az Országos Ralibajnokság (ORB). A párosok pénteken és szombaton Borsodban, vasárnap Egerben és környékén versenyeznek, ezért az Ózd–Eger rali elnevezés.

Surányi Géza

Egy hét múlva a sportág hívei újra testközelből láthatják kedvenceiket Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A tavaszi útfelújítások következtében Eger környékén nem maradt annyi útszakasz, amelyen meg lehet rendezni egy országos bajnoki futamot – avatott be a döntés hátterébe a versenyt rendező Kelet Autósport Kft. vezetője, Adamovits Márk. – Továbbá szombaton a Tour de Hongrie Heves megyén halad át, és a két rendezvény egyszerre nem bonyolítható le. Ezért döntöttünk úgy, hogy Ózd és Eger közösen ad otthont a versenynek. Ez nem újdonság, gondoljunk például a korábbi Ózd–Salgó ralira – tette hozzá a szakember.

Egy hét múlva a sportág hívei újra testközelből láthatják kedvenceiket Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Idén így nem Egerben, hanem Ózdon kezdődik a rali, nem marad el azonban a hagyományos célceremónia a Dobó téren, amelyre vasárnap délután hat órától kerül sor. Ezen a napon a Bátor–Pétervásárai elágazó, és a Sirok–Egerbakta szakaszt háromszor, a Szarvaskő–Egerbocs szakaszt kétszer teszi meg a mezőny.

Jó hír, hogy a védelmi intézkedések enyhítése miatt a nézők látogathatják az eseményt. A gyorsasági szakaszokra 3000 forint belépő, 12 év alatt azonban ingyenes a belépés. A jegyvásárláshoz a felnőtteknek – a többi sporteseményhez hasonlóan – védettségi igazolvány szükséges.

Az Ózd–Eger ralira eddig 207 páros adta le a nevezését. A rajtszámos nevezési listát a jövő hét elején teszi közzé a rendező. Annyit azonban már lehet tudni, hogy a teljes hazai élmezőny leadta a nevezését, sőt megtette ezt az idén a magyar bajnokságban versenyző Mads Östberg is. A norvég pilóta az elmúlt évtizedben a Ford és a Citroën csapat gyári versenyzője volt, és összesen 133 ralivilágbajnoki futamon állt rajthoz. Ezek közül 18 esetben szerepelt a dobogón, a 2012-es Portugál ralit pedig megnyerte. Östberg Egerben a győzelemre tör, amelytől az előző versenyen, a Boldogkő-ralin csak egy defekt fosztotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában