TÁJFUTÁS

2021.05.18. 21:40

Diákolimpia: az egri Gárdonyi gimnázium a második legeredményesebb iskola

Két arany-, két ezüst-, és négy bronzérem a megyékbelieknek az alföldi országos versenyről.

Heol Sport

A sprint futam és a váltó dobogósai (balról): Komáromi Sára, Sikora Gréta, Bóta Dorka, Jacsó Barnabás, Kocsik Nóra, Kiss Mikes Tamás, Kocsik Eszter

Forrás: Egri VSI-Egri Spartacus SE

Fotó: Jacsó Adrienne

Szűkebb hazánkat 22 iskola 42 tanulója képviselte a tájékozódási futó Diákolimpia Országos Döntőjében. A hódmezővásárhelyi fináléban mintegy 450 mérte össze tudását két versenyszámban. A rövidtávú futamnak a belváros adott otthont. Ebben a versenyszámban megyénk legrangosabb helyezését az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódó Jacsó Barnabás (F VI. korcsoport) szerezte meg. Az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium egykori rövidtávú bajnoka végzős diákként, ezüstplakettel búcsúzott a diákolimpiai versenyektől. Dobogós helyen végzett a szintén gárdonyis Komáromi Sára (N III.), akik a harmadik helyre futott be. Az egri Neumann gimnázium tanulója, Kocsik Eszter (N V.) mindössze két másodperccel csúszott le a dobogó harmadik fokáról. Testvére, a szintén neumannos Kocsik Nóra (N VI.) az ötödik, míg a gárdonyis Kiss Mikes Tamás (F V.) a hatodik helyezést érte el.

A másnapi hosszútávú futamot Sándorfalva mellett, tipikus alföldi terepen teljesítették a versenyzők, ahol a Gárdonyi gimnázium két diákja, Komáromi Sára és Kiss Mikes Tamás végzett a legeredményesebb megyei versenyzőként. Saját korcsoportjukban mindketten ezüstérmet szereztek. Jacsó Barnabás ebben a versenyszámban az ötödik, míg a gyöngyösi Berze gimnáziu tanulója, Sikora Gréta Glória( N V.) a hatodik helyen végzett.

A sprint futam és a váltó dobogósai (balról): Komáromi Sára, Sikora Gréta, Bóta Dorka, Jacsó Barnabás, Kocsik Nóra, Kiss Mikes Tamás, Kocsik Eszter
Fotó: Jacsó Adrienne / Egri VSI-Egri Spartacus SE

Az iskolák közötti pontversenyben a döntőre diákokat állító hozzávetőleg 200 oktatási intézmény közül az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium zárt a második legeredményesebb iskolaként.

Szombat délután – már nem diákolimpiai versenyszámként – háromfős váltón is rajthoz állhattak a résztvevők, ahol a Bóta Dorka, Komáromi Sára, Sikora Gréta alkotta lány csapat aranyérmet szerzett.

A diákolimpiai futamokkal párhuzamosan a kísérők és az országos döntőbe be nem jutott diákok a Mentor-kupa futamain indulhattak – szerepel az Egri VSI-Egri Spartacus SE beszámolójában.

A két nap összesített eredménye alapján a megyei dobogósok:

N14C: 1. Vöröss Luca (Egri VSI-Egri Spartacus SE – EVSI-ESP)

N15–18C: 1. Takács Emese (EVSI-ESP)

F21A: 2. Bárány Tamás (EVSI-ESP)

N40B: 2. Simon Ágnes (Egri Testedző Club – ETC)

F14C: 3. Ender Márk (Gyöngyösi Tájfutó Klub – GYO)

N50B: 3. Kiss Teodóra (ETC)

F60B: 3. Honfi Gábor (ETC)

F70B: 3. Dr. Nagy Árpád (ETC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában