ÚSZÁS

2021.05.20. 19:14

Elszállt az Eb az egri úszók számára

Az Európa-bajnokságot megelőző hetekben a felkészülést több tényező is negatívan befolyásolta az Egri Úszó Klub válogatott versenyzőinél. Ezek után nem meglepő, hogy a Duna Arénában zajló kontinensviadal idejekorán véget ért az olimpiára hangoló duó számára.

Bódi Csaba

Holló Balázs másképp tervezte...

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Holló Balázsnak annyi kellemes emléke marad csupán, hogy a 4x200 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként hatodik helyen végzett a keddi versenynapon. Utána viszont kidőlt a sorból.

– Balázs szerda reggel erős rosszullétről panaszkodott, ahogy mondta: minden ereje elszállt, hasogatva fájt a feje, az izmai sem engedelmeskedtek, így alig tudott lábra állni – válaszolta érdeklődésünkre az Egri Úszó elnöke, egyben vezetőedzője, Kovács Ottó. – Ezek után nem is volt kérdés a döntés, vagyis úgy határoztunk, hogy nem állt rajthoz 200 vegyesen. Az orvosi vizsgálat során nem találtak nála semmilyen betegségre utaló jelet, az állapota lehetett valamiféle vírusfertőzés következménye. Persze rögtön letesztelték, ami negatív eredményt hozott. Csütörtök reggel még várt volna rá a 200 gyors, de ezen sem indult, noha azt közölte, hogy sokkal jobban érzi magát.

Holló Balázs másképp tervezte...Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A tokiói ötkarikás játékokra kijutott másik megyeszékhelyi úszónak, Békési Eszternek is tegnap reggel zárult az Európa-bajnokság.

– Sajnos neki is elég gyengére sikerült az Eb, ahol fő számában, 200 méter mellen a 25. helyen végzett úgy, hogy már 100 méternél látszott, ebből sok jó most nem jön ki – tette hozzá Kovács Ottó.

A szakember közölte, hogy a felkészülés során közbejött több apró zavaró tényező együttes hatása csúcsosodott ki a budapesti kontinensviadalon. Senki nem így tervezte az Eb-t, most már előretekintenek, és mindent megtesznek, hogy a folytatás szerencsésebben alakuljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában