VÍZILABDA

2021.05.01. 15:15

Legyőzte a Szegedet, de maradt nyolcadik az Eger

A harmadik negyedben nyújtott teljesítmény alapozta meg a megyeszékhelyiek sikerét.

S. K.

Török Béla kétszer vette be a szegediek kapuját Fotó: Lénárt Márton

A férfi OB I. 30., zárófordulójában:

TIGRA-ZF-EGER–SZEGEDI VE 10–9 (3–3, 2–4, 4–1, 1–1)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, néző. V.: Füzesi Zs., Tóth I.

EGER: Krémer – Török B. 2, Kovács G. 3, Baksa 2, Lőrincz B., Murisics 1, Sántavy. Csere: Sári A., Telegdy, Szalai G. 1, Rádli 1, Vogel Simon. Edző: Petrovai Márton.

SZEGED: Molnár D. – Sánta D., Kürti D., Tóth Gy. 1, Kiss Cs. 2, Palotás 2, Horváth Zs. Csere: Boros T. (kapus), Lakatos S. 2, Baj M. 1, Börcsök, Somlai, Mekkel 1, Farkas K. Edző: Dr. Szabó Zoltán.

Gól–emberelőnyből: 10/7, ill. 9/2.

Ötméteresből: –, ill. 2/1.

Kipontozódott: Mekkel a 26., Szalai G. a 27. percben.

Török Béla kétszer vette be a szegediek kapuját Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Hiába nyerte meg a 2020/2021-es szezon utolsó mérkőzését az egri gárda, a találkozóval egyidőben a hetedik helyezett UVSE legyőzte a Miskolcot, így Kovács Gáborék nem tudtak előrelépni, s a nyolcadik helyen zárták a bajnokságot.A szegedieknél a 43 éves Kiss Csaba ezen a mérkőzésen zárta aktív sportolói pályafutását. A kiváló balkezes játékos korábban hat éven keresztül szerepelt egri színekben, az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes, az Egerrel Magyar Kupát és bajnoki ezüstöt nyert pólóst Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub elnöke is búcsúztatta.

Petrovai Márton: – Nekem példakép volt Kiss Csaba. Amikor felkerültem az első csapat keretéhez, akkor volt szerencsém vele játszani, sokat tanultam tőle. A célunkat elértük, hiszen győzelemmel zártuk a bajnokságot.

Dr. Szabó Zoltán: – Érzelmekkel teli mérkőzésen vagyunk túl, hiszen a vízilabda egyik kiválóságát búcsúztattuk. Köszönjük az Egernek, hogy ilyen szervezett módon köszönhettünk el Kiss Csaba aktív pályafutásától. Sajnáljuk, hogy nem szereztünk pontot, az Egernek gratulálok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában