AUTÓSPORT

2021.05.12. 16:30

Norvég és cseh világsztár is elindul az Ózd-Eger ralin

Az Ózd-Eger rali az idei évben ugyan nem része a Mitropa-kupának, két nemzetközileg elismert versenyző azonban ott lesz a rajtnál.

S. G.

Mads Östberg (jobbra) a horvát versenyen diadalmaskodott Fotó: Citroën Racing, DuEn

Egyikük Mads Östberg, egyszeres vb-futamgyőztes és a magyar bajnoksággal párhuzamosan a világbajnokságon is részt vesz. A múlt hónapban rendezett horvát versenyen a WRC2 kategóriában diadalmaskodott. A 34 éves norvég versenyző a Tagai Racing Team 60-as alvázszámú Citroenjével indul, mellyet tavaly Lukács Kornél vezetett az Eger Ralin. A Tagai csapat másik Citroenjét Német László kormányozza, aki mellett a gyöngyösi Tóth Imre foglal helyet a navigátori ülésben.

Mads Östberg (jobbra) a horvát versenyen diadalmaskodott Fotó: Citroën Racing, DuEn

A másik nemzetközi induló a cseh Jan Kopecky, akinek a neve mellett 58 világbajnoki futam és négy szakaszgyőzelem áll. A Skoda korábbi gyári versenyzője ezúttal is a cseh márkával áll rajthoz. A 128-as alvázszámú Skoda az egyik legfiatalabb autó a mezőnyben, mivel az autót szervizelő Topp-Cars Rally Team pár hete vásárolta a gyártól. Topp Zoltán csapatának másik, új karosszériával felszerelt Skodájával Velenczei Ádám indul, aki ez elmúlt évi Eger ralin mindössze 6,8 másodperces hátránnyal szorult a második helyre.

Az őt legyőző Vincze Ferenc azonban nem lesz ott a rajtnál. A szécsényi versenyző a heol.hu érdeklődésére elmondta, nem állt össze a támogatói háttér, pedig az Eger rali háromszoros győzteseként jó eséllyel pályázhatott volna az első helyre.

Az Eger ralin korábban diadalmaskodók közül a két miskolci versenyző, Hadik András és Kazár Miklós is nevezett. Ugyancsak indul Turán Frigyes, akinek igazi mumusa az Eger rali, mivel tizenhárom rajtjából egyetlen egyszer sem sikerült győznie.

Az ORB-ben 81, a Rally2-ben 58, a Rally3-ban 50, a régi autókat felvonultató Historic kategóriában 14 páros indul. Az Ózd-Eger rali mezőnye pénteken és szombaton Borsodban, vasárnap Heves megyében versenyez. Az ünnepélyes díjkiosztó vasárnap este hat órakor kezdődik az egri Dobó téren.

A gyorsasági szakaszok össztávja 170,2 kilométer, ebből 78,7 kilométert rendeznek szűkebb hazánk útjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában