AUTÓSPORT

2021.05.11. 17:41

Szilágyi a nyitány után Egerben is győzni szeretne

Nem bővelkedik Heves megyei indulókban az Ózd–Eger rali, azonban két BMW-s párosunk joggal bízik a dobogós helyekben.

Surányi Géza

Az eredményhirdetést a Dobó téren tartják Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Szilágyi Patrik a bajnokság nyitányán, a Boldogkő-ralin nagy fölénnyel nyerte az ORC 2WD+ kategóriát, az ORC (Országos Rally Challenge) értékelésében pedig az előkelő harmadik szerezte meg.

– Nagyon örülünk, hogy visszatérnek a pályák mellé a szurkolók és annak is, hogy újra háromnapos lesz a verseny – mondta az egri versenyző. – Az Eger környéki gyorsasági szakaszok szívünk csücskét jelentik, de Ózdot is szeretjük. A BMW-vel nem lehet úgy gyorsan menni, hogy ne legyen látványos, de ezúttal is a győzelem a cél.

Az ugyancsak az ORC-ben érdekelt Helgert Tamás márkatársához hasonlóan szeretne a dobogóra állni, ám ez nem lesz könnyű feladat.

– Néhány kisebb versenyen mentünk az idén, nem futunk teljes szezont. A BMW-nk képes arra, hogy dobogós helyen végezzen, de sajnos kevés bennünk a versenykilométer. A mezőny nagyon megerősödött, nehéz lesz felvenni a vetélytársakkal a versenyt. Az eső megbonyolíthatja a dolgokat – vélekedett Helgert.

Ugyancsak egy BMW-vel indul Balázs Bence, aki a Rally2-ben érdekelt, így csak szombaton versenyez. – Még sosem mentem a borsodi pályákon – árulta el az egri versenyző.

Beküldött fotó

– Az E30-as BMW-nk új motort és fékrendszert kapott, sőt a navigátorom is új, Petrovszki Dániel személyében egy 18 éves középiskolás ül majd mellettem. Neki ez lesz az első raliversenye. A kategóriánk erős, de a dobogó környékén szeretnénk végezni.

Strider Zoltánt sajnos nem láthatja a hazai közönség.

– Kiújult a gerincsérvem és legalább egy hónap, míg rendbe jön. Az autónkhoz sem jöttek meg a megrendelt váltóalkatrészek, így az is megnehezítette volna az indulást – tájékoztatott az egri versenyző.

Az eredményhirdetést a Dobó téren tartják Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap az Országos Ralibajnokság (ORB) mellett a 47 autóból álló Rally3 mezőnyét is láthatja a Heves megyei közönség. Az ide nevezett párosok a Bátor–Pétervásári elágazó, illetve a Sirok–Egerbakta szakaszt teljesítik három-három alkalommal.

Az első kör már reggel negyed kilenckor kezdődik, azaz a Rally3-asok még az ORB előtt birtokba veszik a két gyorsasági szakaszt. Az ORB szervizparkja ugyan Ózdon lesz, azonban a Rally3-asokat a Colas Hungária Zrt. Baktai úti telephelyén felkereshetik az érdeklődők.

A nevezési listán találjuk a Berecz testvérpárt, Róbertet és Gábort, akiket jól ismert Hondáikban láthat a hazai közönség.

Az Ózd–Eger rali megyénkbeli programja

MÁJUS 16., VASÁRNAP

Gy7: Bátor–Pétervásári elágazó/1, 13,3 km – 9.38 óra

Gy8: Sirok–Egerbakta/1, 8,6 km – 10.11

Gy9: Szarvaskő–Egerbocs/1, 6,5 km – 10.49

Gy10: Bátor–Pétervásári elágazó/2, 13,3 km – 13.22

Gy11: Sirok–Egerbakta/2, 8,6 km – 13.55

Gy12: Szarvaskő–Egerbocs/2, 6,5 km – 14.33

Gy13: Bátor–Pétervásári elágazó/3, 13,3 km – 17.06

Gy14: Sirok–Egerbakta/3, 8,6 km – 17.39

Céldobogó: Eger, Dobó tér – 18.04

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában