TRIATLON

2021.06.20. 16:06

A mátrafüredi triatlonozó harmadik olimpiája lesz a tokiói

Harmadik olimpiájára készülhet Kovács Zsófia. A mátrafüredi származású 33 éves versenyző Londonban az 51., Rióban a 24. helyen végzett.

B. Cs.

Kovács Zsófia ötkarikás szereplésből triplázhat

Forrás: Kovács Zsófia Triathlete oldala

A Magyar Triatlon Szövetség elnökségének döntése értelmében a budaörsi színeket képviselő Kovácson kívül Bicsák Bence, Bragmayer Zsanett és Tóth Tamás indulhat a tokiói olimpián.

– Különleges érzés egy ilyen privát klubba tartozni – írta közösségén oldalán Kovács Zsófia. – Az ide vezető út és maga a kvalifikáció nem volt zökkenőmentes, de kitartottam, és szerencsére nagyon sokan támogattak céljaim elérésében. Köszönöm edzőimnek (Stephen Moss, Pozsgay Gábor), a Budaörs Triatlonnak és Vanek Gábornak, valamint a Magyar Triatlon Szövetségnek a töretlen bizalmat. Szponzoraimnak és azoknak, akik rendben tartják edzéstől meggyötört testemet. Ám mindez nem sikerült volna a családom, barátaim és a barátom támogatása nélkül.

Kovács Zsófia ötkarikás szereplésből triplázhat Fotó: Kovács Zsófia Triathlete oldala

A nemzetközi szövetség az egyéni olimpiai kvalifikációs ranglista lezárása után erősítette meg, hogy a férfiaknál és a nőknél egyformán két magyar versenyző indulhat Tokióban, akik így a szabályok értelmében az olimpiai programban először szereplő vegyes váltók versengésében is rajthoz állhatnak. A magyar szervezet azokat jelölte az utazó csapatba, akik olimpiai részvételt érő helyen végeztek a rangsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában