TEQBALL

2021.06.13. 16:10

A Phoenix TA játékosai szárnyaltak a Dobó téren

A fővárosi Phoenix Teqball Akadémia játékosai vitték a prímet 2. Egri Teqball-kupa országos versenyen. A házigazdák a várakozásoknak megfelelően a párosok versenyén szerepeltek jobban.

B. Zs.

Egriként Farkas Krisztián szerepelt a legeredményesebben Fotó: Lénárt Márton

Az egyéni küzdelmek során hét klub 30 játékosa tette próbára felkészültségét, míg a párosok huszonkettes mezőnyében kilenc egyesület delegált versenyzőket.

– Nagyon sok munkánk volt a szervezésben, amely során akadtak mélypontok is – emlékeztetett az Egri Teqball Akadémia (ETA) elnöke, Nagy Zoltán. – Az, hogy minden játékos köszönetet mondott azért, hogy ilyen különleges helyszínen sok érdeklődő előtt játszhatott azt jelzi, hogy megérte minden csepp verejtékért.

 

Az eseményen a legmagasabban jegyzett versenyzőnek Janicsek Zsanett számított, aki 2019-ben vb-ezüstérmet szerzett vegyespárosban.

– Országos viszonylatban is egyedülálló eseményen vehettem részt, hiszen nem versenyeztünk még soha közterületen, ahol ennyi néző láthatott bennünket egész nap – méltatta a rendezést a Phoenix Teqball Akadémia kiválósága.

Az egyéni viadalt a szintén PTA versenyző Katz Balázs nyerte, aki már az aranyéremmel a nyakában nyilatkozott a Hírlapnak.

– Először is szeretnék köszönetet mondani az Egri Teqball Akadémiának, hogy egy ilyen nagyszerű rendezvényt hoztak létre. Remekül éreztem magam az egyéni verseny során és boldog vagyok, hogy sikerült nyernem. Köszönöm a klubomnak, de legfőképpen Blázsovics Ádámnak és Bányi Csabának, akik rengeteget segítenek abban, hogy fejlődjek.

A megyeszékhelyiek számára a várakozásoknak megfelelően az egyéni jó erőfelmérőnek számított a rutinosabb játékosokkal szemben. Párosban a két első osztályban edződő duó, a Farkas Krisztián, Farkas Dániel és a Varga Alex, Aradszki Roland kettős a legjobb nyolcig jutott.

Egyéniben Katz diadalmaskodott

Az erős mezőnyt felvonultató versenyszámban kiváló mérkőzéseket láthatott az egész nap szép számmal jelen lévő közönség. Az egri játékosok közül Farkas Krisztiánt az egyenes kieséses szakaszban a későbbi győztes Katz Balázs búcsúztatta. Szép labdamentekkel tarkított összecsapáson maradt alul az egriek kiválósága a nemzetközi porondon is edződő ellenféllel szemben.

A dobogósok: 1. Katz Balázs (Phoenix Teqball Akadémia), 2. Borbély Patrik (Tokaj Teqball Team), 3. Dombai Gergő (Phoenix TA).

Két egri kettős a nyolc között

Az egyénihez hasonlóan a délutáni párosverseny is nagy érdeklődés közepette zajlott. Az egyre fokozódó hőség sem szegte kedvét a játékosoknak és izgalmasra sikeredett a duók fellépése is. A megyeszékhelyiek közül a honi élvonalban pallérozódó két páros, Farkas Krisztián, Farkas Dániel és Aradszki Roland, Varga Alex egyaránt a legjobb nyolcig jutott.

A dobogósok: 1. Katz Balázs, Szegedi Zalán (Phoenix TA), 2. Bajor Gábor, Pál Zoltán (Phoenix TA), 3. Farkas Márió, Dombai Gergő (Phoenix TA).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában