LABDARÚGÁS

2021.06.16. 15:00

Öröm és boldogság a horti, lőrinci, egri, ostorosi és a gyöngyösi szurkolóknál (is)

Családtagokkal, barátokkal szerzett maradandó élményről beszéltek a heol.hu-nak azok a Heves megyei sportemberek, szurkolók, akik a Puskás Arénában élhették át a magyar-portugál Eb-mérkőzést.

Bódi Csaba

A Nagy família tagjai

KÁPOSZTA ISTVÁN (HORT SK): – Óriási élményt jelentett a fiammal közösen megtekintett telt házas mérkőzés. Egy ember életében nem sokszor fordul elő, hogy hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésen részt vehessen, még ha „csak” nézőként is. Az eredmény ellenére fantasztikus ünnepet jelentette ez minden magyar szurkolónak. Büszke vagyok a fiúkra!

Káposzta István a fiával, Bálinttal szurkolt

GULYKA ZSOLT (LŐRINCI VSC): – A családom körében volt szerencsém jelen lenni a mérkőzésen. A körítés fantasztikus volt, egy emberként szurkolt a válogatottnak kicsi, nagy, öreg és fiatal. Megadatott, hogy extázisban magyar gólnak örülhettünk, sajnos csak másodpercekig. A végjáték nem sikerült, de le a kalappal a válogatott előtt. Felejthetetlen élménynek számított a családunk számára az összecsapás.

A Gulyka család a szurkolói zónát is felkereste

NAGYNÉ KOVÁCS KRISZTINA (OSTOROS): – Óriási csoda, hogy a 2016-os Eb után, amit a családommal a helyszínen élhettem meg, ez megadatott Magyarországon is. Ezt a büszkeséget soha, semmilyen formában nem érezzük máskor, máshol. Semmit nem von le a játékosok érdeméből, hogy kikaptunk, ugyanis megteremtették annak a lehetőségét, hogy egy ilyen eseményen jelen lehessünk. A meccsnap mindig csodálatos érzés, és tudom, jó lesz erre visszaemlékezni négy-öt év múlva. Már az előző napi készülődést is imádjuk, a mezvásárlást, a hangolódást, az utazást, a szurkolói zónát (Európa legjobbja!), a vonulást, a meccs hangulatát, ami azért összehasonlíthatatlan, mert a család együtt éli meg, hiszen mindenki szereti a focit, a sportot. A szurkolás össehozza a családokat, az embereket. Ennyi fordulatot, izgalmat, élményt nem okoz számunkra más, mint a foci.

A Nagy família tagjai a Puskás Aréna előtt

ORSZÁGH ÁKOS (EGER): – Óriási élmény volt újra telt házas válogatott mérkőzésen részt venni. Budapest és a Puskás Aréna méltó helyszíne az Eb-nek, a szervezés, az önkéntesek, a beléptetés európai színvonalú. Az eredmény ellenére meghatározó élmény volt a fiaimmal, a családommal együtt megélni, még, ha extázisba most csak pár pillanatig kerültünk, a meg nem adott gólnál. Le a kalappal a srácok előtt, tisztességgel tették a dolgukat, ez most ennyire volt elég. Rajtunk nem múlik, szombaton ugyanilyen elánnal szurkolunk a helyszínen.

Országh Ákos (elöl, balról) szombaton is ott lesz a lelátón

MÓCZÁR GYÖRGY (GYÖNGYÖS): – Nagyon vártam a nyitányt, mert már 2019-ben megvettem a jegyeket a budapesti mérkőzésekre. Mivel volt szerencsém Európa legszebb és legnagyobb stadionjaiban telt házas találkozókon részt venni, van összehasonlítási alapom. A hosszú, nézők nélküli időszakban ki voltak éhezve a szurkolók egy a jó meccsre. Az pedig, hogy ez Budapesten, Eb-csoportmeccsen adatott meg a szurkolóknak úgy, hogy a magyar válogatott majdnem táblás ház előtt játszhatott, no, ez hátborzongató érzést jelentett nemcsak a stadionban, hanem a szurkolói zónában is. A lefújás után mindenki egyetértett abban, hogy ez felejthetetlen élményt nyújtott valamennyi labdarúgást szerető embernek. Példaértékű, ahogy a vesztes mérkőzés végén a csapat a szurkolókkal együtt énekelte a Himnuszt és a nézők vastapsal búcsúztak a csapattól.

Móczár Györgynek (jobbra) van összehasonlítási alapja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában