ÖKÖLVÍVÁS

2021.06.21. 19:00

Tíz egri ökölvívó szerzett érmet a Magyar Kupán – Fotók

Az Egri Városi Sportiskola (EVSI) versenyzői két arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek a hazai rendezésű Utánpótlás Magyar Kupán. A tizenkét fős csapat két ötödik helyezéssel is büszkélkedhet.

S. K.

Csorba Csenge (balra) nem hagyott kétséget a tudása felől

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

– A májusban rendezett 70. Bornemissza Gergely-emlékverseny óta jelentős javulás tapasztalható, ami nem feltétlen tudásban, sokkal inkább hozzáállásban, küzdőszellemben mérhető. Minden egyes verseny után erősebbek leszünk – jelentette ki az EVSI szakosztályvezetője, Dorkó Péter.

Horváth Richárd meghálálta a frissítést Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Az egriek közül Horváth Richárd és Csorba Csenge állhatott a dobogó legfelső fokára. Előbbi a serdülők 48 kilós súlycsoportjában a döntőben a fehérvári Frank Dominik ellen diadalmaskodott, míg juniorok között versengő 52 kilós Csorba Csenge a nyíregyházi Horváth Kármennal szemben idő előtt lezárta az összecsapást. Túró Richárd, Bozó Virág, Jakab Szabolcs, Barkóczi Dániel és Bangó Roland egyaránt ezüstérmet szerzett, míg Kiss Jázmin, Kiss Benjamin és Burai Máté nyakába bronzmedált akasztottak. Szintén egriként Váradi Flórián és Danó Béla ötödikként zárt a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Csorba Csenge (balra) nem hagyott kétséget a tudása felől
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A serdülő- és a juniorkorosztály számára rendezett viadalon hatvanöt egyesület összesen 216 ökölvívója lépett ringbe. A serdülők csapatversenyét a Hell Fight Miskolc együttese nyerte, míg a junioroknál a KSI végzett az élen. Az összesített csapatversenyben a ­Debreceni VSC bizonyult a legjobbnak.

A négynapos megméretés válogatóként szolgált. Az idősebb korosztály legjobbjai júliusban junior-Európa-bajnokságon szerepelhetnek a grúz fővárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában